Jágr odehrál poslední zápas sezony. Řešit bude nejen sebe, ale i budoucnost Kladna

10. duben 2017

Jaromír Jágr odehrál poslední zápas této sezony NHL a žádná rozlučka se na ledě jednoho z bývalých zaměstnavatelů ve Washingtonu nekonala. Může to být takový další malý signál k tomu, že chce pětačtyřicetiletý útočník Floridy v NHL pokračovat.

Jágr otázkám ohledně jeho dalšího působení čelí už roky, nejprve se všem zdálo dost nereálné, že vydrží do pětačtyřiceti, teď avizoval padesátku. Na Floridě s tím tak trochu počítají, jak říkal reportérovi Radiožurnálu na Floridě generální manažer Panthers Matt Caldwell, brzy po sezoně se o tom budou bavit.

„Uděláme to samé co poslední dva roky. Sedneme si s ním a uvidíme, jestli ještě bude chtít hrát.“ A reakce na to, že Jágr oznámil, že chce hrát do padesáti? „Jo, to vím, nabízeli jsme mu už i víceletou smlouvu, ale vždycky chtěl jen na jednu sezonu,“ doplnil Caldwell.

V noci z neděle na pondělí zakončila Florida sezonu nečekaným vítězstvím na ledě nejlepšího týmu základní části - Washingtonu. Jágr se se sezonou rozloučil bez bodu, jinak nasbíral 46 bodů a co je pro něj velmi důležité - drží mu zdraví - odehrál všechny zápasy základní části. Tím pádem by měl mít tedy jasno o dalších sezonách.

Čtěte také

Ve Spojených státech říkal Jágr novinářům o své motivaci, která ho u hokeje drží už skoro 30 sezon v profesionálním hokeji. Jenomže nemá závazky jen na ledě, ale i mimo něj, jeho přílet totiž vyhlížejí v Kladně, kde vlastní hokejový klub. Mluvil o tom také trenér a jednatel Pavel Patera.

„Teď to konzultuji s panem Jágrem starším. Těch pár dní už se vydrží, Jarda si řeší svou budoucnost a pak se uvidí, co dál. Nejkrásnější by bylo, kdyby byl tady na ledě, ale to už je jenom fanouškovské přání.“

Pavel Patera musí počkat, až se jeho parťák vrátí z Ameriky. Po sezoně Jágr někdy zamíří do Las Vegas na dovolenou. Tedy tam, kde se od příštího roku bude hrát NHL. A spekuluje se i o tom, jestli by Jágr nešel hrát právě tam. Že zůstane na Floridě, se jeví ale přece jen trochu pravděpodobněji a stále prvoligové Kladno bude muset asi počkat na to, až se po kladenském ledě bude prohánět osmašedesátka.

Nejproduktivnější český hokejista v historii NHL Jaromír Jágr z Floridy překonal v uplynulé sezoně hranici 1900 bodů. Pětačtyřicetiletý Jágr odehrál 1711 zápasů za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu. Posbíral 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí.

autoři: fk , NŠ .
Spustit audio