Jágr je pro hokejové kluby vítaná finanční injekce. S Kladnem dokázal vyprodat i O2 arénu

13. listopad 2019 08:11

Po zpěvákovi Leoši Mareši či bojovnících v kleci vyprodali pražskou O2 arénu i hokejoví Rytíři Kladno. Největší hala v Česku bude plná ve středu večer při zápase Sparty. A to díky Jaromíru Jágrovi. 

I když se hokej relativně dlouho nehrál kvůli reprezentační pauze, nebýt Jágra, vyprodáno by na Kladno asi nebylo.

Mohla by se tak opakovat situace z minulé výluky NHL, kdy Jágr vyprodal halu ve chvíli, kdy si z ní Kladno udělalo i domácí led, aby mohlo hokej s hráči NHL vidět víc lidí. No a je tomu tak i letos, Kladno bude hrát v této sezoně proti Spartě poprvé a hned před plným publikem.

Z pohledu na statistiku průměrné návštěvnosti týmů na hostujících stadionech je Kladno na prvním místě. Na kladenské zápasy chodí v průměru necelých 7 tisíc fanoušků.

O2 arena bude osmým stadionem, kde Kladno v této sezoně nastoupí a bude dohromady popáté vyprodáno a to i včetně prvního zápasu sezony v Třinci, kde sice fanoušci nakoupili vstupenky, ale Jágra se tehdy nedočkali.

Efekt to má nejen na atmosféru na stadionu, ale samozřejmě i na klubovou kasu. Třeba ve Zlíně, kde jsou lístky na Kladno zařazené v TOP kategorii, tedy té dražší, pomohl do pokladny klubu zápas Kladna částkou půl milionu korun navíc oproti průměru. Ve Vítkovicích přišlo na stadion skoro dvakrát tolik lidí než je obvyklé, a to znamenalo zisk milion korun.

Spustit audio