Jablonec s Libercem si do odvet 3. předkola EL povezou nadějné výsledky

2. srpen 2013

Pohled na stejný sportovní výsledek může někdy klamat. Na příkladu fotbalistů Jablonce a Liberce v úvodních duelech 3. předkola Evropské ligy je to znát. Oba vyhrály 2:1, oba po gólech v samotném závěru. Jablonec porazil norský Strömgodset a Liberec švýcarský FC Curych, ale oba zápasy byly naprosto rozdílné.

„Jsem přesvědčený, že ten gól bude hrát obrovskou roli,“ prohlásil o vítězném gólu z nastaveného času jablonecký trenér Roman Skuhravý. A hodně podobně může přemýšlet i liberecký kouč Jaroslav Šilhavý. Jeden podstatný rozdíl ale mezi oběma zápasy byl. Jablonec totiž protivníka po většinu času přehrával.

"Absolutně to nebylo tím, že oni nezvládli to utkání. Nezvládli to proto, že my jsme byli lepší a doufám, že to bude i v té odvetě,“ popisoval trenér Jablonce Roman Skuhravý, který ale i tak zažil drama až do samotného závěru.

O pár hodin později se v Liberci situace prakticky opakovala, jen Slovan rozhodně nebyl lepší než soupeř. Více než hodinu se domácí hledali. Zejména v první půli si dělal Curych na hřišti, co chtěl, navíc po penaltě v samotném úvodu zápasu vedl.

„Soupeř ze švýcarské ligy je pro nás něco nového. Hrají v rychlejším tempu. Než jsme si na to zvykli, tak jsme inkasovali a ten první poločas byl takový, jaký byl,“ konstatoval liberecký trenér Jaroslav Šilhavý. K obratu vývoje a nakonec i výsledku pomohl vlastní gól švýcarského týmu. Fotbalisté Curychu najednou v posledních dvaceti minutách znervózněli a do té doby nevýrazný Slovan zásluhou gólu Rabušice z 81. minuty vyhrál 2:1.

"Oni budou muset vyhrát, oni budou muset hrát a pro nás – no já pořád říkám, že je výhoda hrát na brejky, ale bohužel my moc bránit neumíme. Takže jsem zvědavý, jak to dopadne. A mám strach, že to s nimi budeme hrát zase nahoru – dolů,“ prorokuje před odvetou v Curychu liberecký útočník Michael Rabušic. Jakou roli budou hrát pro Jablonec a Liberec vítězné góly z posledních minut, se ale ukáže až příští týden.

autoři: mva , jam
Spustit audio