I přes dobrý úvod Vítkovic si Pardubice souboj o čelo tabulky pohlídaly

4. leden 2023 00:02

Souboj nejlepších přineslo 34. kolo hokejové extraligy. Pardubice v přímé bitvě o první místo vyhrály ve Vítkovicích 3:2 v prodloužení. Východočeši se tak udrželi na čele tabulky. Ostravané zůstávají druzí.

Šlágr kola vyzněl v úvodní dvacetiminutovce zcela jasně. Vítkovice se dostaly rychle do vedení a Půček už v 6. minutě přetavil ideální Dejovu pobídku zblízka v první gól.

Domácí byli nadále o krok vpředu, byli živější, důslednější a aktivnější. Po Bukartsově manévru před brankou do prázdné klece doklepl v 15. minutě puk Krenželok a s hosty to klidně mohlo být ještě horší, ale další velkou šanci Půčka zmařil Will.

Trenér hostů Marek Zadina tak měl svým hráčům o přestávce v šatně co říct. „Po první třetině v kabině proběhlo něco důrazného. Padlo to na úrodnou půdu, hráči se z toho poučili. Druhou třetinu jsme byli aktivní, hráli jsme dobře, Vítkovice jsme přehráli a srovnali stav na 2:2,“ popisoval změnu herního projevu trenér Pardubic.

Vítkovice mohly na přelomu druhého a třetího dějství opět posunout vedení na svou stranu během čtyřminutové přesilovky, ale i kanonýr Mueller se ve velké příležitosti zmýlil a přestřelil. Domácí ale v početní výhodě znovu získali půdu pod nohama a měli další šanci, kterou nevyužil Koch.

Poslední minuty třetí části, která se nesla v nejopatrnějším duchu, patřily spíše hostům a po přečíslení mohl stav obrátit Cienciala, také však selhal.

Hned zkraje prodloužení měl vítěznou trefu na holi Grman, ale minul. A tak v 64. minutě prolétl po pravém křídle Hyka, natlačil se přes Muellera před Stezku, kterého pak překonal střelou mezi nohy.

„V prodloužení hned v desáté vteřině jsme měli stoprocentní gólovou šanci a v závěrečné minutě ve hře tři na tři jsme ten gól dostali. Takže bod určitě bereme, ale má takovou zvláštní příchuť, protože tak dobře rozehraný zápas jsme měli potvrdit v šedesáti minutách,“ poznamenal trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Východočeši uhájili první místo v extraligové tabulce. Na druhé Vítkovice mají dvoubodový náskok a jeden zápas k dobru.

Spustit audio