Hübl je fit a nechce s Litvínovem opakovat poslední sezónu

31. červenec 2016

Hokejisty Litvínova povede do další extraligové sezóny jejich dlouholetá opora Viktor Hübl. Ten už je po vážném zranění a březnové operaci kolena zdravotně v pořádku a se svými spoluhráči se chystá na první porci přípravných zápasů.

"Měl jsem přetržené postranní vazy, meniskus poškozený a meniskus. Bylo toho trochu víc. Koleno je celkem pevný. Připravuju se tak, že začnu sezónu," usmíval se Hübl. Třeba pro fotbalisty tak vážný úraz znamená minimálně půl sezóny bez zápasu. Litvínovská opora bude na hřišti mnohem dřív. "Tím, že my si můžeme vzít tu ortézu a tím, že musí kopat do balónu, tak je to pro ně horší. Na ledě máme výhodu," vysvětluje Hübl rychlý návrat. Na led chodí bez obav, soubojů se nebojí.

Viktor Hübl se zranil v jarní extraligové skupině play-out, ze které se Litvínov zřítil do baráže. V klíčových bojích sezóny tak musel své spoluhráče sledovat pouze z hlediště. "Člověk by raději pomohl na ledě, ale naštěstí to kluci zvládli i beze mě. Tři týdny jsem nosil berle. Naštěstí to šlo docela dobře, asi i tím, že jsem lehký, tak mi to moc neotékalo, tak snad to bude držet," přeje si 37letá opora Litvínova, která po svém návratu do černožlutého dresu nasbírala v každé z posledních osmi sezón nejméně 35 kanadských bodů.

Verva se na jaře horkotěžko zachraňovala mezi elitou. Podle Hübla se ze zpackané sezóny musí hráči poučit. "Možná na to trochu myslet, aby v podvědomí strach byl. Aby jsme nešli do sezony jako mistři. Doufám, že začneme líp a i jí líp dorazíme," plánuje Hübl.

Ten dostal společně s Františkem Lukešem do prvního útoku nového parťáka. Petera Jánského by měl nahradit Richard Nejezchleb, borec, který je draftovaný New Yorkem Rangers. "Nikdy jsme neměli problém, když přišlo nějaké křídlo. On je mladej, rychlej, bude nám tam lítat po pravasu. Doufejme, že Jányho zastoupí a naváže na jeho dobré sezóny," přeje si Hübl.

autor: dak
Spustit audio