Hranolky s dipy
Rychlé, jedlé…
Ingredience
- mražené předsmažené hranolky – množství na 3-4 porce
- 300 g sýra cottage (hrudkový, tvarohový)
- 3 lžíce majonézy
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
- sůl
- petrželka
Postup:
- Hranolky vysypeme na plech – nepřidáváme tuk a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Občas prohrábneme, aby se opekly pokud možno ze všech stran.
- Zatímco se hranolky pečou, umícháme si dipy – sýr cottage rozdělíme do tří misek, do každé přidáme lžíci majonézy a pak ochutíme – jednu část solí, utřeným česnekem a petrželkou, druhou kečupem a solí a třetí sterilovaným pepřem a solí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.