Hradec sice má v sestavě Jánošíka, ale body bohatšímu soupeři nesebral

4. březen 2013

Šance je šance, říkával kdysi legendární útočník Josef Bican při pohledu na útočníky, kterým se nedařilo střílet branky ani z velmi nadějných pozic. Kdyby ještě žil a viděl utkání 18. kola Gambrinus ligy v Hradci, musel by si ukroutit hlavu nad zoufalou snahou domácích fotbalistů, kteří ani z těch nejvyloženějších příležitostí nedokázali vstřelit gól. Také proto Východočeši podlehli olomoucké Sigmě 0:2.

Trenér Hradce Jiří Plíšek po zápase přiznal, že mohl od lavičky pouze zklamaně vzdychat a lámat rukama, stejně jako fanoušci. Hradečtí fotbalisté zahazovali jednu příležitost za druhou, a protože si technicky i kombinačně vyspělý soupeř většinou věděl s míčem rady v případě, kdy Východočeši chybovali při bránění, nemají ani bod. Ani za umělecký dojem, přestože spalování šancí svým způsobem uměním bylo.

„Bylo tam čtyři nebo pět šancí, které musely skončit gólem. Brána má osm metrů a my trefíme kluka, který tam stojí. Nebo Haris Harba, to byl jednoznačný gól po té krásné hlavičce od Petera Jánošíka, to vrátil před bránu,“ jmenoval kapitán a jeden z nejzkušenějších fotbalistů v dresu Hradce Milan Fukal svého kolegu ze stoperské dvojice.

Ano, i přestože mají Východočeši v sestavě Jánošíka, křestním jménem Petera, o body bohatšího soupeře neoloupili a sami si zadělali na malér.

„To jsou takové ty zápasy, o kterých se říká, že i kdybyste hrál do půlnoci, gól byste nedal. Bohužel nás to postihlo v tom nejnevhodnějším zápase, nebo nejnevhodnější chvíli,“ naráží Milan Fukal na složitý boj o záchranu a náročný program v příštích kolech.

V nich fotbalisty Hradce Králové čeká utkání v Ostravě a hned poté domácí duel se Spartou. Takže i proto možná ta nervozita, o které mluvil po zápase trenér Jiří Plíšek. „Možná to byl právě ten důvod, proč byli hráči nervózní…“

autoři: jpa , tej
Spustit audio