Hradec sestupuje do druhé ligy kvůli celosezónní bolesti: absenci gólů

27. květen 2013

Fotbalisté Hradce Králové po třech letech opouští nejvyšší fotbalovou ligu. Votroci v předposledním kole prohráli v Praze na Slavii 0:3 a v tabulce soutěže spadli na poslední místo s jistotou sestupu.

„Je mi strašně, protože jsem byl u toho, když se v Hradci po dlouhé době postoupilo. Tři sezony jsme ligu hráli a drželi a teď padáme, je to strašný pocit. Důvodů je víc, ale co se týče jara, získali jsme doma dva body, což je strašně málo, a to bylo klíčové,“ říkal brankář Jiří Lindr.

Čtěte také

Po zápase měl zarudlé oči a mluvilo se mu hodně špatně. V Hradci je od svých 14 let a stejně jako na jaře 2010 nadšeně sledoval postup do první ligy, teď jen bezmocně přihlížel, jak mu slávisté dávají tři rozhodující góly.

„To je asi ten největší rozdíl, proč je Slavia tam, kde je, a my padáme do druhé ligy. Takhle to bylo ve víc zápasech, nejsme prostě schopní tam nějak dorvat gól. Skáče nám to tam po malém vápně a nedáme to, oni nám dají ze třiceti metrů do prázdné brány. Dokáží zachovat klid a mají důraz ve vápně, to nám chybí, a proto jsme spadli,“ tuší hlavní problém obránce Radek Hochmeister.

„Teď jsme třetí zápas po sobě nedali gól, když jsme předtím dali čtyři branky za dva zápasy. Jestli nejsme schopní skórovat, pak ty body těžko budeme dělat,“ souhlasí trenér Luboš Prokopec.

Snaha Votroků na Slavii byla příkladná, bojovnost obrovská, elán maximální, ale ve vyložených a jasných šancích se Hradečtí nedokázali prosadit. Tahle celosezónní bolest je stála místo v nejvyšší soutěži a teď je otázkou, jak přistoupí k příštímu ročníku ve Fotbalové národní lize.

Čtěte také

„Hodně lidem končí po sezoně smlouva, čeká se na představenstvo, co bude – jestli řekne, že se bude chtít postoupit hned příští rok, nebo poskládá mladý tým a bude se to konsolidovaně budovat do budoucna a postup třeba do tří let. Rozhodne se teď v týdnu, pokud budou chtít postup hned, bude tu muset zůstat osa zkušenějších,“ naznačuje Radek Hochmeister, že poslední kolo proti Plzni může být pro některé hradecká derniéra.

autoři: mch , tej
Spustit audio