Hokejový zápas Vítkovic s Třincem láká diváky i měsíc před začátkem extraligové sezony

9. srpen 2017

Návštěva 4 159 diváků. Tolik lidí přišlo na úterní hokejové utkání v Ostravě. Ne to ještě není extraliga, ta má ještě měsíc čas! Ale ocelářské derby Vítkovice - Třinec zkrátka táhne i v přípravě.

Vítkovický Ondřej Roman uzavřel skóre prvního ze dvou přípravných derby proti Třinci. Zápas skončil výhrou Vítkovic 6:3 a jak už bylo řečeno, přišlo více než čtyři tisíce fanoušků.

Trenér a generální manažer domácích Jakub Petr byl rád, že se na atraktivních přípravných derby domluvil s manažerem Třince Janem Peterkem. „Je to hlavně pro fanoušky, ať si užijí hokeje i v tom letním období,“ uvedl Petr.

První zápas v třineckém dresu odehrál David Musil, syn bývalého reprezentanta a hráče NHL Františka Musila. Po osmi sezonách v zámoří se čtyřiadvacetiletý obránce musí adaptovat na evropský, potažmo český hokej.

„Je to samozřejmě trochu jiný hokej než v Americe. Jsem zklamaný, že jsme prohráli, ale teď víme, na co se soustředit. Je tady větší kluziště, mnohem více se bruslí,“ řekl Musil.

Spokojenější byly po derby pochopitelně Vítkovice. Kapitán týmu Rostislav Olesz si pochvaloval ofenzivní pojetí přípravy a zároveň měl i důvod k humornému popichování soupeře.

„To je ten hokej, na který je divák v Moravskoslezském kraji zvyklý. Kdy Třinec má poslední dobou velice ofenzivní mužstvo. A my? My máme dobré mužstvo proti nim, které je porazí,“ usmíval se Olesz.

Vrátit porážku Vítkovicím mohou třinečtí Oceláři hned v pátek, kdy hrají domácí odvetu. Zápas začíná ve Werk Aréně v 17:00.

autor: ddp
Spustit audio