Hokejové Kladno opustily opory, cílem je přesto návrat do extraligy. Jágr smlouvu zatím nepodepsal

17. květen 2020

V hokejové extralize se ohřáli rok a teď o ni budou znovu bojovat. Jenomže v Kladně zatím moc neví, s jakým hráčským kádrem. Hlavní posily si vyhlídly extraligové kluby, a tak zatím budou Rytíři spoléhat minimálně na jednu stálici.

„Smlouvu si ještě nepodepsal, ale já věřím, že bude hrát. Počítám s ním,“ řekl Českému rozhlasu kladenský sportovní manažer David Čermák. Teď bude čekat, až majitel Jaromír Jágr podepíše smlouvu sám se sebou jako s hráčem.

Dost jiných hokejistů, kteří hráli za Kladno v minulé sezoně extraligu, už to ale neudělalo a zůstali v nejvyšší soutěži. „Tým se rozpadl. Kluky chápu, udělali si jméno a byl o ně zájem.“

Kladno tak neudrželo třeba gólmana Denise Godlu, který odešel do Litvínova, Sparta ulovila Ladislava Zikmunda a Středočeši budou třeba i bez Jakuba Strnada nebo Tomáše Kauta. Do Kladna se vrátil například Tomáš Pitule, ale při vší úctě budou fanoušci Rytířů očekávat ještě další jména.

„Do obrany budeme chtít znovu dva hráče ze zámoří. Do útoku máme rozjednáno několik posil z Čech. Začínají se nabízet i hráči, o kterých jsme si mysleli, že budou hrát extraligu,“ řekl Čermák.

Navzdory odchodu opor je cíl zase jasný. „Nemůžeme mít jiný cíl, než se vrátit zpátky do extraligy. Vítěz by měl navíc postoupit přímo,“ dodal. Oba návrhy na pokračování příštích sezon počítají s tím, že vítěz první ligy bude mít jistotu nejvyšší soutěže

Spustit audio