Hokejová reprezentace startuje přípravu před mistrovstvím světa. „Ex-Tygr“ Roman Will bude v brance

Čeští hokejisté zahájí ve Vídni proti Rakousku zápasovou přípravu před mistrovstvím světa v lotyšské Rize. To se uskuteční od 21. května do 8. června. Do úvodního duelu se postaví mezi tyče dvojnásobný stříbrný medailista s Bílými Tygry Roman Will. Ještě předtím s ním mluvil sportovní redaktor Pavel Petr.

Čtěte také

Roman Will má za sebou premiérovou sezónu v Kontinentální hokejové lize, kde hájil barvy Traktoru Čeljabinsk. Po návratu domů vůbec nepřemýšlel o nějaké pauze. Národní tým je pro něj vždy prioritou a chce se poprat o šampionát. Poslechněte si rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.