Hokejisté Litvínova obrali v extralize o bod Liberec

30. leden 2016

Hokejisté Litvínova v extralize popáté za sebou prohráli, přesto včera neodcházeli z ledu po zápase zklamaní. O bod totiž v duelu 41. kola obrali dosavadního suveréna extraligové soutěže. Verva podlehla libereckým Bílým Tygrům až po samostatných nájezdech 2:3.

Litvínov sehrál proti Liberci výborný zápas, i když nakonec stál na pokraji porážky za nula bodů. Nerozhodné skóre 2:2 po 60ti minutách zajistil chemikům až vyrovnávací gól Hanzla 35 sekund před koncem řádné hrací doby. "Máme bod. S takovým týmem se každý bod počítá. Za tlak ve třetí třetině si ho zasloužíme. Až na pár individuálních chyb jsme zahráli dobře," potěšilo střelce prvního litvínovského gólu Tomáše Pavelku.

Liberec měl blízko ke třem bodům, v závěru ale tlak Vervy neustál. Autora úvodní liberecké branky Michala Birnera štvalo, že Tygři neudrželi vítězství za tři body a inkasovali v poslední minutě vyrovnávací gól. "Oni tam šli po puku mnohem víc než my. O tom si musíme promluvit. Jestli chceme udělat úspěch, nemůžeme dostávat takové góly. Litvínov hrál výborně, byli jsme šťastnějším týmem, ne lepším," přiznal Birner.

V litvínovském dresu na sebe upoutal výborným výkonem sedmnáctiletý Kristian Reichel, syn klubové legendy Roberta. "Dlouhodobě ho sleduji, chodím na zápasy juniorů. Jak zápasy ve Vítkovicích a ve Zlíně odehrál slušně, stejně jako dneska. Je to naše budoucnost," řekl litvínovský trenér Jiří Šlégr.

Do sestavy se naopak nevešel Radek Duda, který zápas sledoval jen z hlediště společně s loňskými oporami Ručinským a Petružálkem. "Radek to vzal v pohodě. Dohodli jsme se, že není v takové kondici, v jaké bysme si my i on představovali. Potrénuje a pak uvidíme," prozradil Šlégr.

Dobrý výsledek proti Liberci může Litvínovu pomoci. Zadák Vervy Tomáš Pavelka by si to přál. "Tohle povzbudí každého, když proti týmu, který je první, odehraje skvělých šedesát minut a je místy lepší," uvedl Pavelka.

Už zítra nastoupí hokejisté Litvínova k dalšímu domácímu zápasu. Ve 42. extraligovém kole hostí už od půl čtvrté Hradec Králové.

autor: dak
Spustit audio