Hokejisté Hradce Králové vyhráli i druhé semifinálové utkání ve Vítkovicích

6. duben 2023 06:00

Vítkovičtí hokejisté v semifinále extraligy prohrávají s Hradcem Králové 0:2 na zápasy. Ve druhém domácím utkání podlehli Východočechům 2:3 v prodloužení.

Hned tři góly včetně vítězné branky přezkoumávalo video. Trefa hostujícího Patrika Miškáře platila, i když se puk odrazil do sítě od hráčovy brusle. Útočník Vítkovic Dominik Lakatoš situaci komentovat nechtěl. Ale mrzelo ho, že jeho tým v zápase dvakrát neudržel vedení.

„Bohužel jsme za pár minut dostali gól. Když mám mluvit za sebe, tak to se prostě v semifinále nesmí stávat. To by se nemělo stát ani juniorům. Ale bohužel se to takhle seběhlo, takový je hokej,“ poznamenal Lakatoš.

Vítkovický majitel Aleš Pavlík po utkání u kabin hlasitě kritizoval sudí. Ostravský klub následně na svém webu zveřejnil prohlášení, ve kterém ztrhal výkon rozhodčích, nesouhlasil s uznáním dvou branek Hradce Králové a zápas označil za ovlivněný.

Vítkovický trenér Miloš Holaň byl po hektickém závěru rozladěný. „Já jsem samozřejmě frustrovaný z toho zápasu a řeknu jenom krátce: Hradec vyhrál, je to 2:0. Neskládáme zbraně, hráči zaslouží kredit a to samé, co se podařilo jim tady, věřím, že se může podařit nám tam,“ dodal trenér.

Třetí souboj obou celků je na programu v sobotu v Hradci Králové.

Spustit audio

Související