Hokejisté Benátek si v první lize připsali skalp kladenských Rytířů

11. září 2014

Cenný skalp získali ve druhém kole první ligy hokejisté Benátek nad Jizerou. Ve středočeském derby zdolali kladenské Rytíře 2:0. O nečekané, ale zasloužené vítězství domácích se gólovými zápisy zasloužili Josef Skořepa a Radim Šimek.

Kladno do ochozů benáteckého stadionu přilákalo sedm stovek fanoušků. O pět set víc, než na úvod prvoligové soutěže proti Šumperku. Ti, co přišli, rozhodně nelitovali. Viděli kvalitní zápas okořeněný nečekanou, ale naprosto zaslouženou výhrou domácích.

„Nebyl to jednoduchý zápas, ale podali jsme dobrý týmový výkon v obraně. Navíc dobře zachytal gólman,“ hodnotil zápas benátecký obránce Radim Šimek, který druhou trefou do kladenské sítě rozhodl. Rytířům nepomohla k bodům ani závěrečná power play.

„Po dvou zápasech máme šest bodů, doufám, že v sobotu proti Kadani získáme další tři body,“ věří Šimek.

V derby bylo z pohledu domácích důležité ubránění tří přesilovek Kladna v úvodu třetí třetiny. Vnímal to tak benátecký asistent Antonín Nečas.

„V kabině jsme si řekli, že musíme být disciplinovaní. Bohužel se tak ale nestalo a byli jsme hodně vylučovaní. Musím poděkovat hráčům v oslabení, udrželi jsme dlouhé přesilovky. Proti tak kvalitnímu týmu se silnou přesilovkovou formací je to úspěch,“ říká Nečas.

Naopak Kladenští mají o čem přemýšlet. Majitele klubu Jaromíra Jágra kvalita prvoligové soutěže rozhodně nepřekvapila. „Týmy mají své farmy a spousta kvalitních hráčů bojuje o místo v sestavě. Pokud se jim zadaří, tak jsou druhý den v extralize. Někdy je to těžší, než hrát proti extraligovému celku,“ myslí si Jágr.

V brance Rytířů se znovu představil Jan Chábera: „Byl to bojovný zápas z obou stran, šancí moc nebylo. Kluci se snažili spíš střílet, aby mohli dorážet, nebo tečovat.“

Kladno čeká už v sobotu zápas v Ústí nad Labem. Před domácím publikem se kvůli rekonstrukci zimního stadionu mužstvo představí až ve druhé polovině základní části první ligy.

autoři: ppe , Petr Hašek
Spustit audio