Hokejista Miha Štebih se těší na slovinské Vánoce

26. prosinec 2014

Slovinský hokejista Miha Štebih zažil velmi úspěšný rok. Poprvé si zahrál za národní tým své země, na Vysočině pravidelně nastupuje v dresu jihlavské Dukly a teď se těší, jak vyrazí na vánoční svátky domů na jih Evropy.

Slovinský hokejový obránce má se svými jihlavskými spoluhráči hodně společného nejen na ledě, ale také co se týká vánočních zvyků. I když, nebylo k tomu daleko, a místo kvalitního hokejisty vyrostl gymnasta.

„Na začátku mě máma vozila s sebou na gymnastiku a mně se to docela líbilo. Když jsem se ale díval na bráchu, jak trénuje hokej, tak jsem říkal, že bych chtěl zkusit hokej. Táta hokej miloval, furt se na to díval v televizi, mně se to líbilo taky, tak jsem začal.“

Rodák z Mariboru patří ve dvaadvaceti letech k obráncům, na kterých může stavět třeba i slovinský národní tým. Vždyť Miha se letos poprvé objevil v reprezentačním dresu a hned Slovinsku pomohl vyhrát divizní šampionát a postoupit do elitní skupiny mezi hokejové velmoci. V roce 2015 jej tak možná uvidíme na mistrovství světa v Praze a v Ostravě.

autor: jak
Spustit audio