Hokejbalisté Dobřan si vedou v extralize obstojně

6. prosinec 2019

Extraligový nováček Snack Dobřany si zatím statečně vede v hokejbalové extralize, je na desáté příčce.

Na desáté příčce stráví extraligovou zimní přestávku hokejbalisté Dobřan. Nováček soutěže sice v úvodu nesbíral body, pak se ale rozehrál a na svém kontě jich má dvanáct ze třinácti zápasů. Ztrácí tak tři body na příčky, zajišťující postup do play-off.

Trenér dobřanského nováčka Václav Šlehofer je s podzimním vystoupením svých svěřenců spokojený. „Já si myslím, že můžeme být spokojeni, protože jsme si tak nějak splnili, co jsme si nastavili a limit dvanácti bodů je dostatečný na to, abychom se připravili do jara,“ myslí si.

Ověřili si, že se můžou měřit s každým

Hned v prvním kole dostali hokejbalisté desítku, to byl podle trenéra tvrdý střet s realitou. „Úvodní tři kola nám ukázala, že hrajeme úplně jinou hru, že musíme hrát trochu jinak, my jsme ale věřili mladým klukům a všechno se nám vrátilo,“ shrnul.

V posledním zápase si připsali asi nejcennější vítězství, doma nad Pardubicemi. „Vše ale odstartovala výhra se Sudoměřicemi, kde jsme prohrávali doma 4:0, ten zápas jsme nezabalili, naopak jsme udělali nějaké změny sestavy a nakonec si teda kluci ověřili, že opravdu jde hrát s každým týmem. „Co se týká těch Pardubic, tak to byla spíš taková třešinka na dortu. Opravdu jsme s těmi body nepočítali, ale ukázalo nám to, že opravdu se můžeme měřit do budoucna s každým,“ pokračoval trenér.

Své dělá nová hala i dobrý tým

Tým dělí pouze tři body od osmého místa, tedy čtvrtfinále play-off, které okupuje Letohrad. „Mrzí nás domácí porážka 4:9 s Letohradem, ale horší to bylo s Ústím, taková prohra z naivity,“ myslí si trenér.

Své podle něj udělalo i to, že Dobřany mají novou halu. „Nový stadion v Dobřanech má to svoje kouzlo, my už jsme na něm hráli loňskou sezonu, každý tým těží z domácího prostředí. Ta hala je po Plzni druhá v republice.“

Na zápasy chodilo podle Šlehofera dost místních dobřanských fanoušků. „Na začátku chodilo hodně lidí, pak to trochu opadlo, ale když zjistili, že jsme hráli se svýma klukama, který jsme si vychovali, tak začali zase chodit,“ uznal s tím, že má hodně mladý a dobrý tým, ve kterém si všichni hráči dobře sedli.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio