Hendikepovaného cyklistu Jiřího Ježka už probudili z umělého spánku

2. září 2014

Cyklista Jiří Ježek už není v ohrožení života. Nejúspěšnější český paraolympionik se těžce zranil při pádu na mistrovství světa ve Spojených státech a ihned po závodě podstoupil operaci hrudního koše.

Sice ještě nemůže mluvit, ale i tak mu ale dělají radost podpůrné zprávy z domova. Dnes ho podle reprezentačního trenéra Viktora Zapletala čeká navíc za oceánem další operace.

„Jirku probudili z umělého spánku a odpojili ho od plicního ventilátoru. To znamená, že už dýchá sám a měl by jít na další operaci,“ popisuje stav Jiřího Ježka reprezentační trenér Viktor Zapletal.

„Jirka má sice velké bolesti, ale záměrně ho probudili a nedostává ani žádná další sedativa, protože mu musí udělat další operaci,“ dodává Zapletal.

Jiří Ježek je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie, už šestkrát vyhrál mistrovství světa a letos počtvrté Světový pohár. Po těžkém pádu na mistrovství světa v americkém Greenville mu lékaři museli odstranit dvě rozdrcená žebra a nahradit je implantáty. Navíc museli přišít amputovaný prsní sval. Teď ho čeká ještě operace zlomené pažní kosti.

autoři: Vojtěch Bureš , fk
Spustit audio