Gólová dieta přinesla hokejistům Litvínova porážku s Olomoucí

23. leden 2016

Hokejisté Litvínova si dál komplikují extraligový život. Verva prohrála ve včerejším 38. kole doma s Olomoucí 1:2, když rozhodující gól inkasovala osm minut před koncem. Chemici tak zůstali v tabulce poslední a jejich ztráta na dvanácté Pardubice narostla už na pět bodů.

Jediný litvínovský gól dal Tomáš Frolo. Sváteční střelec vyrovnával na 1:1. Po zápase byl hodně otrávený. "S jedním gólem doma nevyhrajeme s nikým. Když nedáme, nesmíme dostat, ale těžko se hraje na 0:0. Je to nemastné neslané, taková dietka," povzdechl si Frolo.

Už deset zápasů za Litvínov odehrál Radek Duda a stále čeká na první gól za Vervu. Nepomohl mu ani přesun do třetího útoku. "Snažíme se ty lajny míchat, abysme našli vhodnou variantu, ale evidentně se nám to nedaří. Musíme najít cestu, jak budeme dávat góly," řekl litvínovský trenér Jiří Šlégr.

Už se zdálo, že Verva nabírá po Silvestru dech. Po dvou porážkách se ale zase topí na posledním místě. "Možná si myslíme, že už to jde jde. Prohráváme všechno o gól, málokdy dostaneme vylágoš. Je to o ničem," je zklamaný Frolo.

Verva je v bryndě a on to ví. "Jak ven? Jedině prací a každodenním drilem. I na střídačce jsme chcíplí. Lidi ještě na tu bídu chodí a fandí, ale nemusí to být do konce. Musíme se snažit, abysme dávali víc než jeden gól," uvedl Frolo.

Litvínov ještě nedávno řešil posun na desáté místo, které zaručuje boj o medaile. Měl by se ale spíš smiřovat se skromnějšími ambicemi, hlavně se vyhnout baráži. "Osobně se nedívám na tabulku. Musíme vyhrávat, abysme byli v klidu. A ne se krčili dole. Tam nikdo nechce být a Litvínov si to ani nezaslouží," tvrdí Frolo. Ten přiznává, že ho už i napadne, že by Litvínov mohl skončit i v baráži. "Když takhle hrajeme, tak si asi nezasloužíme, abysme hráli výš," řekl.

autor: dak
Spustit audio