Gólman Hladký si nic nepřál víc, než být ve Zbrojovce Brno jednička

22. červenec 2013

Pokud chce fotbalový tým uspět, musí mít mimo jiné kvalitního a jistého gólmana. A věk v tom většinou nehraje roli. Potvrzuje se to i v Gambrinus lize. Třeba v Jihlavě chytá zkušený čtyřicetiletý Jaromír Blažek. Na druhou stranu v Brně dostal poprvé příležitost na postu jedničky teprve dvaadvacetiletý Václav Hladký.

„Cením si toho hrozně moc, jsem Brňák a ve Zbrojovce hraju už osm let. Nic jiného jsem si nepřál víc, než abych byl v Brně jednička,“ konstatuje mladý gólman, který se v 1. kole odvděčil trenérovi Zbrojovky Ludevítu Grmelovi spolehlivým výkonem.

Na hřišti ambiciózního Jablonce ukázal Hladký několik dobrých zákroků, nebyla na něm vidět nervozita a pomohl týmu k cenné remíze 0:0. Pro Brno je to příslib do nové sezóny. V minulém ročníku totiž gólmani jihomoravského týmu nepůsobili zrovna jistým dojmem. Václav Hladký si ale tlak nepřipouští.

„Nevím, jestli je na mě větší tlak, ale je to sport a kluci chyby dělali – ale taky odchytali dobré zápasy. Bohužel na nás padlo období, kdy se optimálně nedařilo, ale důležité je, že jsme se zachránili a zvládli to,“ říká gólman, který má v nejvyšší soutěži teprve dva starty. Podle výkonu v Jablonci by se ale mohl stát oporou Brna. A důvěru trenéra rozhodně má.

„Já už jsem to říkal před sezonou, Vaška znám už od dorostu. Za poslední rok udělal velký posun a rozhodně se stal zaslouženě a právem jedničkou. Nebylo to ale jen o něm, bylo to o celkové defenzivě mužstva, kde pomohli starší hráči. Říkalo se, kolik chyb udělali gólmani, ale v tom se ztratí, kolik toho zachránili,“ konstatuje Ludevít Grmela.

Brno včetně gólmana Hladkého ale bude muset udržet stabilní formu, jedině tak se může na rozdíl od minulé sezóny vyhnout bojům o záchranu. Mladíček v brance Zbrojovky ale pevně věří, že sestupové tahanice se jeho týmu týkat nebudou.

„Jsem o tom přesvědčený!“ prohlásil odhodlaně Václav Hladký.

autoři: tej , mva
Spustit audio