Fotbalová Sparta našla ve zřejmě klíčové fázi jara ideální formu

7. duben 2013

Trenér Vítězslav Lavička dokázal zdánlivě nemožné. Fotbalová Sparta pod jeho vedením hraje jako z partesu a zázrak posledních měsíců a let z Plzně před ní bledne. Kromě samotné Viktorie, která dnes bude ve 22. kole Gambrinus ligy dotahovat tříbodovou ztrátu právě na Spartu, to v posledních dnech pocítila Sigma Olomouc.

Třetí tým ligové tabulky se Spartou utkal za čtyři dny dvakrát a vždy jasně prohrál - ve středu 2:4 v domácím poháru, včera 0:3 v lize.

„Sparta v posledních zápasech nabrala obrovskou formu a my jsme možná měli smůlu, že jsme na ni zrovna teď narazili,“ vystihuje možná podstatu jarní části ligové soutěže olomoucký brankář Zdeněk Zlámal, kterému soupeř z Prahy nastřílel za čtyři dny sedm gólů.

Sparta dokázala na během jediného týdne porazit opěvovanou Plzeň a dvakrát i nebezpečnou a v zákrytu číhající Olomouc.

„Abych byl upřímný, tak všichni na Spartě máme dobrý pocit z toho, co předvádějí hráči na hřišti. Chceme hrát kombinační fotbal a to se nám daří,“ pochvaluje si načasování ideální formy pro možná klíčovou pasáž ligového jara jinak zdrženlivý trenér Vítězslav Lavička.

A že to není názor ojedinělý a scestný, o tom svědčí slova Václava Kadlece, který má na pohodě Sparty podíl čítající čtyři ze sedmi branek, které Sparta během dvou po sobě jdoucích zápasů v Olomouci vstřelila.

„Cítíme se dobře, na hřišti si věříme, fotbal hrajeme už od gólmana a nenakopáváme míče. I ty výsledky jsou, všichni jsme spokojení,“ přidává Kadlec. Tuhle spokojenost může ještě zvýšit dnešní výsledek z Plzně, která bude dotahovat tříbodové manko na Spartu v zápase proti zachraňujícím se Teplicím.

autoři: jkb , mch
Spustit audio