Fotbalisté Zbrojovky vybojovali první výhru i díky přestávce na občerstvení

3. srpen 2014

Jak důležitá může být někdy pauza na občerstvení, se ukázalo v sobotním utkání 2. kola Synot ligy v Brně. Domácí Zbrojovka porazila nováčka z Hradce Králové 3:0. Všechny branky padly v závěrečné půlhodině zásluhou Aleše Schustera, Jakuba Jugase a Miroslava Markoviče. Podstatný okamžik zápasu ale přišel už v první půli.

Gól brněnského Markoviče v devadesáté minutě vystupňoval radost domácích. Ti po vyrovnaném úvodu převzali otěže utkání po půlhodině hry. V tu dobu totiž rozhodčí Karel Hrubeš povolil oběma celkům kvůli vedru krátkou pauzu na občerstvení.

Zbrojovka ji využila perfektně. „Prvních třicet minut jsme špatně kombinovali, pak jsme se trochu zklidnili. Hráči si uvědomili, že jde o důležité utkání, protože první zápas jsme prohráli. Jsem rád, že jsme se s tím vyrovnali,“ potvrdil brněnský trenér Václav Kotal.

Přestávka na občerstvení naopak vůbec nepomohla hostujícímu Hradci, což trenéra Luboše Prokopce mrzelo.

„Největší problémy jsem viděl v tom, že jsme nedokázali podržet míč. Spoustu míčů jsme zbytečně nakopávali, a když jsme ho získali, tak jsme o něj při druhé přihrávce přišli. Pokud budeme bojácní a nebudeme se nabízet, tak nás soupeř přehraje a dostane pod tlak,“ má jasno hradecký kouč.

Důsledkem tohoto tlaku byl po hodině hry úvodní gól Brna v utkání i v celé sezóně. Schuster se hlavou trefil parádně, když se po míči vrhl rybičkou.

Čtěte také

„Šlo o nacvičený signál, standardní situace trénujeme. Máme hráče, kteří je dobře kopou, poté záleží na tom, jak tam naběhneme. Bylo to dobře kopnuté,“ chválí střelec asistenta Jana Sýkoru. „Míč byl dost nízko, nechtěl jsem do něj jít nohou, tak jsem musel rybičkou,“ směje se Schuster.

Po první brance Brňané setřásli nervozitu, ovládli hru a přidali ještě další dva góly. „První gól vždycky pomůže, pak jsme si začali víc věřit,“ uzavřel Schuster.

autoři: min , Petr Hašek
Spustit audio