Fotbalisté Vítkovic jdou do nové sezóny zkušenější, navázat chtějí na jarní výsledky

26. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

Hrát dobrý fotbal, bodovat a vyhnout se problémům se záchranou v soutěži jako v loňské sezoně. To jsou hlavní cíle vítkovických fotbalistů ve druhé lize, která začíná už v pátek.

Fotbalisté Vítkovic se coby nováčci zachránili v posledním kole loňského ročníku druhé ligy. Letos by se do podobných problémů nechtěli dostat. A budou se o to pokoušet i přesto, že v létě odešel z Vítkovic do prvoligové Jihlavy úspěšný trenér Ivan Kopecký.

„Odvedl tady kus dobré práce a dostal nabídku z první ligy na post hlavního trenéra, tady pracoval ve dvojici, tak je to pro něho samozřejmě kariérní posun. Těžko mu to vyčítat nebo mu v tom bránit. Udělal by to každý, kdo má nějaké ambice,“ říká k odchodu trenéra Ivana Kopeckého sportovní ředitel Vítkovic Roman West, který s Kopeckým na jaře Vítkovice vedl a nyní se stal znovu hlavním trenérem.

Zopakovat jarní výkony, to je podle Westa vítkovický cíl. „Navázali bychom na ně strašně rádi, ale uvidíme, co s námi udělala ta přestávka, také lehká obměna mužstva. Pokud se v soutěži chytí, získá nějakou svoji tvář a herní sebevědomí, věřím, že bychom v těch výsledcích mohli pokračovat,“ dodává West.

Kapitán mužstva David Mikula je přesvědčen, že Vítkovice by měly být na začátku nové sezony dostatečně sebevědomé. „Víme, že nás zase čeká těžký rok, těžký podzim, že to nebude jednoduché, ale takové to správné sebevědomí by tam mělo být. Musíme od začátku sbírat body a věřit sami v sebe,“ říká kapitán.

I v letní přípravě podle obránce Davida Mikuly Vítkovice navázaly na jarní formu. „První týden byl takový hektický, nevěděli jsme, kdo přesně tady bude, ale pak to začalo mít kvalitu. Věřím, že v pátek to začne dobře,“ dodává Mikula.

Vítkovice v pátek od 18:00 přivítají Ústí nad Labem. Hrací termín je v této sezoně vítkovickou novinkou. Většinu domácích zápasů by měly hrát právě v páteční večery.

autor: ddp
Spustit audio