Fotbalisté Teplic po pěti zápasech opět vyhráli

5. prosinec 2005

Fotbalisté Teplic zvítězili v dohrávce 15. kola Gambrinus ligy nad oslabenou Olomoucí 1:0 a po pěti zápasech se znovu dočkali tříbodového zisku. Jediný gól vstřelil ve 44. minutě záložník Jiří Sabou. Severočechům tak patří v tabulce druhé misto a na vedoucí Liberec ztrácejí pět bodů.

Olomouc v minulém kole sice doma překvapivě podlehla nováčkovi z Jihlavy, ale v úvodu dnešního zápasu na Stínadlech byla aktivnější. I přesto, že se musela obejít bez několika hráčů základní sestavy. Už v páté minutě zatřásl břevnem po trestném kopu König, ve 24. minutě kroutil míč do branky Vyskočil, ale gólman Poštulka míč v poslední chvíli vytěsnil mimo tyče. Tepličtí v posledních třech zápasech vyšli střelecky naprázdno a také dnes se proti aktivně hrajícím Hanákům těžko prosazovali.

Až po půlhodině domácí ožili. Po Doležalově rohu nejprve těsně vedle hlavičkoval Krmaš a pak hlavičku Saboua na brankové čáře zkrotil gólman Lovásik. Střelecké trápení zlomili domácí až ve 44. minutě, kdy Benátovu ránu Lovásik vyrazil jen před Saboua a ten zblízka dotlačil míč do sítě. Domácí středopolař si tak dal pěkný dárek k dnešním jednatřicátým narozeninám.

Kouč Uličný ve druhém půli poslal do hry útočníka Babniče a už po třech minutách mohlo být vyrovnáno, ale nejlepší olomoucký střelec letošní sezony Michal Hubník po kličce brankáři Poštulkovi nastřelil v pádu jen spojnici břevna a tyče. Vzápětí na druhé straně z dvaceti metrů napřáhl teplický špílmachr Benát, který pro změnu trefil jen tyč. Olomouc se v dalším průběhu nezmohla na vážnější ohrožení domácí branky, v útoku jí chyběla invence a moment překvapení. I proto, že se brazilský režisér Melinho prakticky nedostával k míči a útočníci Sigmy byli odříznuti od svých spoluhráčů. Domácí na vlastní polovině s přehledem odráželi slabé olomoucké pokusy. V 71. minutě mohly Teplice náskok pojistit, ale střídající Rilke před brankou netrefil Doležalův pas.

FK Teplice - Sigma Olomouc 1:0 (1:0)

Branka: 44. Sabou
Rozhodčí: Helebrant - Kordula, Ondo. ŽK: Kaufman, Hunal - Vyskočil, M. Hubník
Diváci: 1400

Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal, Krmaš - Doležal (78. Szabo), Jirsák (83. Varadi), Sabou, Benát, Verbíř - Mašek (64. Rilke). Trenér: Mareček

Olomouc: Lovásik - König (68. Šultés), R. Hubník, Horáček, Randa - Vyskočil (46. Babnič), Melinho (75. J. Schulmeister), Rýdel, Onofrej, Pečnik - M. Hubník. Trenér: Uličný

autor: ala
Spustit audio