Fotbalisté Sparty stále chtějí vyhrát v lize i Poháru

8. květen 2013

Velkou trofej neměli v ruce už skoro tři roky, navíc hrozí, že si nepříjemnou sérii ještě o něco prodlouží. Fotbalistům Sparty se vzdálil ligový titul, a pokud dnes Pražané zaváhají v semifinálové odvetě s Mladou Boleslaví, ztratí šanci bojovat o vítězství v českém poháru.

Soutěž v posledních letech měnila název, ale jedno zůstává stejné: fotbalisté Sparty v ní už hezkých pár roků nevyhrávají. A pokud by se tradice opakovala i letos, bylo by to už popáté za sebou.

Klub s největším rozpočtem v Gambrinus lize zatím poměrně daleko i k mistrovskému titulu, a tak by také mohla tato sezona navzdory úspěšnému evropskému představení skončit pro Letenské fiaskem. Takže také tomu teď budou chtít v semifinálové odvetě Pražané zabránit.

„Vzhledem k historickému postavení klubu je povinností Sparty mít ty nejvyšší ambice. To znamená, že chceme být úspěšní v Gambrinus lize i v Poháru České pošty,“ slibuje trenér Sparty Vítězslav Lavička, že jeho tým bude honit oba "zajíce". A nebojí se, že nakonec nechytí ani jednoho.

Slovan by v derby rád vyřadil Jablonec

Ostatně je to i případ fotbalového Liberce, který chce udržet třetí pozici v lize, a přes Jablonec by se rád dostal k možnosti vyhrát český pohár.

„Jsme na nějaké vlně a zkusíme to udržet. Zatím se nám daří, ale víte jak to ve fotbale je..., „ naznačuje vrtkavost štěstí Radoslav Kováč, kapitán Slovanu.

Jarní úspěchy Liberce ale stojí na pevnějších základech, které by se nemusely jen tak z ničeho nic zhroutit: „Doufám, že to bude pokračovat. Sedli jsme si hodně lidsky, máme skvělou partu, zatím to jde a doufám, že to i vydrží.“

Dnešní program semifinále Poháru České pošty:
17:10 AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav (úvodní utkání 1:1)
17:15 FK Baumit Jablonec – FC Slovan Liberec (úvodní utkání 3:4)

autoři: kyk , jpa
Spustit audio