Fotbalisté Olomouce chtějí v nadcházející sezoně bojovat o evropské poháry

17. červenec 2013

Dostat se do pohárové Evropy je tradiční cíl fotbalového klubu SK Sigma Olomouc. V nadcházející sezoně nebudou ambice hanáckého celku jiné. Před nedělním utkáním 1. kola nejvyšší tuzemské soutěže se Slovanem Liberec to potvrdil generální ředitel olomouckého klubu Zdeněk Psotka.

„Cíle jsou hrát o Evropskou ligu. Ať už z Gambrinus ligy nebo z Poháru České pošty. Zkrátka se chceme s naší špičkou porvat o evropské poháry.“

Ke splnění daných cílů by měl přispět také fakt, že se olomoucká soupiska od uplynulé sezony příliš nezměnila.

„Ze základního kádru odešli pouze Tomáš Hořava, který odešel do Plzně, a Tomáš Janotka. Ten je na hostování v Brně. Jinak zůstal kádr pohromadě, na poslední chvíli se nám ho dokonce podařilo posílit na pozici pravého krajního obránce Vlastimilem Vidličkou ze Sparty. Také v útočné fázi jsme zvýšili konkurenci, příšli Ivan Lietava a talentovaný Kamil Karaš," říká Zdeněk Psotka.

Nedělní start nového ročníku Gambrinus ligy však nové posily zřejmě nestihnou. Vlastimil Vidlička ještě po zranění není v plné kondici, Ivan Lietava nedohnal tréninkový výpadek. Trenér olomouckého mužstva Martin Kotůlek ale spoléhá i na další hráče kádru.

„Komplikace to je, ale právě na to máme dvacetičlenný kádr. Jsou hráči, kteří čekají na svou šanci a určitě ji dostanou, takže bude jenom na nich, aby mi zamotali hlavu. Samozřejmě také záleží na těch posilách, jak rychle se sžijí, protože hráči přišli na poslední chvíli. To sehrání asi nebude úplně ideální, ale já věřím, že půjdeme postupně nahoru,“ věří Martin Kotůlek.

autoři: min , David Nyč
Spustit audio