Fotbalisté Olomouce a Sparty se utkají podruhé v tomto týdnu

6. duben 2013

Evropské velkokluby, které se potkávají v domácí lize i poháru a také v evropských soutěžích, jsou na to zvyklé. Ale v českém prostředí není tak běžné, aby dva týmy proti sobě hrály soutěžní zápas dvakrát během čtyř dnů. Fotbalistům Olomouce a Sparty se to ale právě dnes přihodí.

Jako výhodu to teď mohou brát olomoučtí fotbalisté, kteří ve středu Spartě v prvním čtvrtfinále Poháru České pošty podlehli 2:4, ale už o tři dny později mají šanci napravit na svém stadionu proti stejnému soupeři dojem.

„Budeme asi muset něco změnit, protože jsme to tam měli hodně otevřené, takže to budeme muset probrat, podat úplně jiný výkon a tu porážku jim vrátit,“ plánuje pro dnešní duel 22. kola Gambrinus ligy olomoucký záložník Martin Pospíšil. Výprava Sparty zvolila pro cestu na Hanou osvědčené cestování vlakem, a tak se mezi zápasy vrátila do Prahy a k dnešnímu utkání přijíždějí sparťané do Olomouce po kolejích znovu.

„My jsme si dokázali, že tady můžeme v klidu hrát a ne, jak říkal je jich brankář Zlámal, že nás můžou klidně pětkrát za sebou porazit, tak asi nemůžou. Takže jsme si dokázali, že jsme podle mě silnější než Olomouc. Podívají se na video, zhodnotí, kde měli slabiny, to samé uděláme my. I když se na to podívají, tak ten zápas je v takové rychlosti, že ti hráči si to stejně třeba neuvědomí,“ projevuje sparťanské sebevědomí útočník Václav Kadlec.

Ten se nebojí toho, že by jeho tým v nedávném pohárovém utkání spotřeboval všechny účinné zbraně a že by Spartě tím pádem žádné nezbyly na opakovaný souboj, který začne na Andrově stadionu dnes o půl páté odpoledne.

autoři: jkb , jam
Spustit audio