Fotbalisté Mladé Boleslavi stoupají tabulkou, potvrdit to chtějí proti Olomouci

16. srpen 2013

Fotbalisté Mladé Boleslavi a Sigmy Olomouc otevřou program 5. kola Gambrinus ligy. Středočechy povzbudily poslední dvě výhry. Tříbodové zisky z domácího utkání s Libercem a venkovního duelu na hřišti Slovácka mužstvo posunuly na aktuální pátou příčku ligové tabulky.

Mladoboleslavští si tak spravili chuť po nevydařeném vstupu do soutěže, kdy jen remizovali s Příbramí a z ostravských Bazalů se vraceli s prázdnou. Po uplynulé sezóně, kdy se tým neúspěšně pokoušel o atak evropských pohárových soutěží, chtějí Středočeši pomýšlet na nejvyšší příčky ligové tabulky.

„Určitě bychom si přáli, abychom se vrátili nahoru a neměli nějaký závažný problém. Pokud podzim výsledkově dobře zvládneme, tak si myslím, že máme mužstvo na to, abychom ty příčky uhájili a pokusili se tam trošku pozlobit,“ přeje si ředitel klubu Michal Doležal.

Duel s olomouckou Sigmou by měl potvrdit vzestup formy Středočechů. Sám Doležal si současnost užívá. S boleslavským fotbalem už je spojen od roku 1996, kdy jako manažer převzal tehdy divizní tým.

„Jsem rád, že jsem se toho dočkal, protože si myslím, že od začátku mého působení v roce 1996 vedly postupné kroky k tomu, aby se to z té divize zvedlo. První kroky byly rychlé, pak se to nějakým způsobem stabilizovalo. Udělal se tu ligový klub, což je jedině dobře. A je potřeba v tom pokračovat, aby tady diváci tu Gambrinus ligu měli.“

Pochopitelně záleží i na podpoře partnerů. Na klub nezanevřeli ani po loňské sezóně, kdy Mladá Boleslav nenaplnila ambice a neprobojovala se do evropských pohárů.

„Myslím, že u stálých a významných partnerů jsme si to vzájemnou komunikací vyříkali. Věřím, že oni pochopili především tu zdravotní stránku tak, jak ten vývoj šel. Dneska jsou všichni v očekávání, doplnění mužstva proběhlo na velmi kvalitní úrovni,“ říká ředitel mladoboleslavského klubu.

Větší zdravotní péče

Navíc klub se víc věnuje i zdravotnímu stavu hráčů. Loňská absence klíčových hráčů byla znát.

„Věnujeme se tomu přes pana Botka, který dělá určitá vyšetření fotbalistů, na základě kterého se pozná, v jakém stavu se fotbalista nachází v ten daný týden.“

Takový výzkum pochopitelně stojí finance. Středočeši věří, že se jim vynaložené prostředky vrátí.

„Trenéři mají možnost jednotlivé hráče směrovat podle toho, v jakém stavu se momentálně nacházejí. To znamená, že by nemělo docházet k přetrénovanosti. Mělo by to být pro trenéry vodítkem, jakým způsobem trénink vést, jestli ubrat, nebo přidat,“ dodává Michal Doležal.

autoři: ppe , David Nyč
Spustit audio