Fotbalisté Liberce se přiblížili čtvrtému místu, Ostrava a Příbram záchraně

10. květen 2014

V přímém souboji o čtvrté místo Gambrinus ligy byli úspěšnější fotbalisté Liberce, kteří porazili Teplice 2:1. Z vítězství se radovalo také duo ohrožených sestupem – Ostrava a Příbram.

Liberečtí se dostali do vedení po dvaceti minutách hry, kdy Grigara překonal po přihrávce Jarolíma Pavelka. Teplice však do poločasu vyrovnaly. Obrovskou hrubku brankáře Hrošša využil Litsingi.

Ve druhém poločase zajistil libereckým fotbalistům posun na čtvrté místo v tabulce Delarge, který po přihrávce Frýdka rozhodl o nejtěsnějším vítězství Slovanu.

Ostravský Baník potvrdil dobrou formu z posledních tří kol a připsal si čtvrtou výhru v řadě. Tentokrát na domácím stadionu přehrál Jihlavu 3:1.

Po půlhodině hry už o záchranu bojující Baník vyhrával 2:0, když na úvodní trefu Kukece navázal Greguš. Předtím se mohli ještě za bezbrankového stavu radovat hosté, ale míč směřující do branky odvrátil na čáře Svěrkoš.

Po přestávce byla Jihlava aktivnější, ale z gólu se radovala opět Ostrava. Po přihrávce s chutí hrajícího Kukece se prosadil střídající Krmenčík. V závěru ještě korigoval jihlavský Krejčí.

Čtěte také

Odevzdaným výkonem se prezentoval Jablonec na hřišti Příbrami. Už do poločasu třikrát inkasoval. Postupně se gólově prosadili Řezníček z penalty, Stratil a Zeman. Ve druhém poločase už si Příbram pohlídala vítězství a hodně se přiblížila záchraně v Gambrinus lize.

Situaci na chvostu tabulky si naopak zkomplikovalo Znojmo, které jako jediné z týmů ohrožených sestupem nebodovalo. Na hřišti Slovácko prohrálo 0:2.

Skóre otevřel útočník Došek, který překonal Hrubého střelou na vzdálenější tyč a druhý gól přidal po změně stran Trávník. Mladý útočník Slovácka využil podklouznutí obránce Mudry a zblízka vstřelil svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži.

28. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - FK Teplice 2:1 (1:1)
Branky: 22. Pavelka, 57. Delarge - 44. Litsingi. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Kotík. ŽK: Pokorný, Obročník - Litsingi, Ramos. Diváci: 3722.

1. FK Příbram - Baumit Jablonec 3:0 (3:0)
Branky: 12. Řezníček z pen., 18. Stratil, 44. Zeman. Rozhodčí: Zelinka - Vlasjuk, Hájek. ŽK: Volešák, Pilík, Kraut - Kopic, Eliáš.

Baník Ostrava - Vysočina Jihlava 3:1 (2:0)
Branky: 25. Kukec, 32. Greguš, 76. Krmenčík - 81. Krejčí. Rozhodčí: Ardeleánu - Hrabovský, Antoníček. ŽK: Narh. Diváci: 8818.

1. FC Slovácko - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 28. Došek, 66. Trávník. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Zeman. ŽK: T. Rada, Trávník, Heča - Cihlář, Mudra, Lacko. Diváci: 4298.

Spustit audio