Fotbalisté Liberce a Košic se dobře znají, rivalitu ale před zápasem necítí

17. červenec 2014

Ještě před pár lety by budilo fotbalové utkání mezi slovenským a českým týmem velké emoce. Oba by se na souboj připravovaly víc než obvykle. Teď už to ale úplně neplatí a po bývalé federální rivalitě nepadla před úvodním zápasem druhého předkola Evropské ligy mezi Košicemi a Libercem ani zmínka.

„Je to relativně blízko, v tom vidíme výhodu,“ říká bez náznaku rivality slovenský trenér Liberce Samuel Slovák.

Proti němu bude stát naopak na lavičce domácích Košic český kouč Radoslav Látal. „Myslím si, že to bude víc sledované, ale naše příprava bude stejná, jako kdybychom hráli s jiným týmem z jiné země,“ nedává najevo žádné zvláštní emoce liberecký trenér.

Hodně podobně vidí zápas i Radoslav Látal: „Je pro nás lehčí sehnat o soupeři poznatky, to samé asi platí i o Liberci. Určitě se budeme navzájem znát tolik, že nás málo věcí překvapí, ale nijak prestižně to neberu.“

V evropských pohárech dosáhly po rozdělení federace větších úspěchů české týmy, jenže jejich bilance se slovenskými mužstvy je negativní - třeba z posledních osmi vzájemných zápasů dokázaly jen třikrát uhrát remízu.

Podobné statistiky ale Radoslav Látal nechce ani slyšet i vzhledem k poslední ligové porážce Košic ve slovenské lize:

„S Bánskou Bystricou jsme doma pět let neprohráli, až teď, takže na to vůbec nedám. Je to historie a teď se bude od první minuty bojovat na hřišti,“ očekává Radoslav Látal. Boj začne na košickém stadionu v pět hodin odpoledne.

autoři: mva , vman
Spustit audio