Fotbalisté Jablonce ani ve čtvrtém utkání doma nevyhráli, podlehli Mladé Boleslavi 1:2

25. září 2015

Fotbalisté Jablonce nestačili v 8. kole Synot ligy na Mladou Boleslav a prohráli 1:2. Svému soupeři tak přepustili 4. místo v tabulce nejvyšší soutěže a stále čekají na první ligovou výhru na domácím hřišti v této sezoně.

Naopak Mladá Boleslav poprvé v sezoně vyhrála na hřišti soupeře a z posledních čtyř zápasů získala 10 bodů. Tím se Středočeši dotáhli na Plzeň, ale Viktoria má k dobru zítřejší utkání s Libercem.

Na jablonecké Střelnici se skóre měnilo ve 37. minutě, když se po zpětné přihrávce Bořila trefil přímo k tyči Čermák. Už před tím měl hodně práce brankář Hrubý s hlavičkou Ščuka.

Ve druhém poločase domácí vyrovnali. Přísně nařízený pokutový kop proměnil nekompromisní ranou doprostřed branky Tecl. Hned za tři minuty nastřelil hostující Magera tyč.

Za další dvě minuty už si boleslavský ofenzivní hráč spravil chuť. Po faulu na Bořila se postavil k pokutovému kopu a vrátil hostujícímu týmu vedení.

To už svěřenci trenéra Jarolíma udrželi a zaslouženě vyhráli. Domácí prakticky nepustili po celý zápas do gólové šance a sami mohli vstřelit více než dva góly.

Čtěte také

8. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 70. Tecl z pen. - 37. Čermák, 75. Magera z pen. Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Antoníček. ŽK: Bořil, J. Rada, Šeda (všichni M. Boleslav). Diváci: 2236.
Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Matěj Hanousek - Hübschman - Mingazov, Greguš, Pospíšil (66. Trávník), Crnkič (46. Tecl) - Wágner (61. Martin Doležal I.). Trenér: Šilhavý.
M. Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Zahustel (89. J. Kysela), Čermák (76. Baroš), Skalák (90. Chramosta) - Magera. Trenér: K. Jarolím.

Spustit audio