Finále extraligy volejbalistek začíná. Prostějov chce vyhrát pošesté v řadě

12. duben 2014

Ve finále volejbalové extraligy žen se střetnou dva nejlepší týmy posledních dvou let a zopakují si tak souboj o zlato z loňska. Domácí Agel Prostějov změří síly s Olympem Praha. První zápas série je na Hané na programu dnes od šestnácti hodin.

„Sebedůvěra Olympu je větší než v předcházející sezoně, ale jsme na to připraveni,“ věří trenér prostějovského družstva Miroslav Čada. Olymp totiž dokázal Prostějov několikrát potrápit a jednou i porazit.

Prostějov bude bojovat o šestý titul v řadě. „Pokaždé je to trošku jiný pocit a nemenší motivace. Jsme soustředěné, dobře trénujeme a už v semifinále jsme hrály volejbal, jaký chceme,“ říká brazilská kapitánka Solange Soarezová, která byla u všech pěti předchozích vítězství.

Speciální bude série pro smečařku Andreu Kossányovou. „Každý zápas s Olympem je pro mě srdcová záležitost, protože jsem tam dlouho hrála. Nejsem s nikým kontaktu, ale potkáváme se v reprezentaci. Tím to bude zajímavější,“ uvědomuje si volejbalistka, která na Hanou přišla z Olympu.

„Hrozně se těšíme. Desetidenní trénink byl strašně dlouhý, ale jsme v dobré formě. V sérii s Brnem jsme se zlepšovaly zápas od zápasu a poslední zápas byl nejlepší,“ těší se na zápas libero Prostějova Julie Jášová.

První zápas začíná dnes ve čtyři hodiny odpoledne v Prostějově.

autoři: min , vman
Spustit audio