Falešní policisté ukradli posádce auta přes milión korun

9. červen 2011

Falešní policisté ve středu ráno v Praze 6 zastavili posádku vozu a ukradli jí přes milión korun. K loupežnému přepadení došlo na křižovatce ulic Březanova a U Boroviček, kde tři neznámí pachatelé zablokovali černým Renaultem Megane zelené vozidlo značky Škoda.

Jak dále informovala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová, dva muži maskovaní kuklami, v kombinézách s netypickým bílým nápisem "Policie" a se zbraní v ruce vystoupili z černého auta a vykřikovali, že se jedná o policejní akci. "Řidiče se spolujezdcem poté připoutali k volantu a madlu nad dveřmi a zbraní je navíc udeřili do oblasti hlavy. Z vozidla pak odcizili notebook, mobilní telefon, peněženku s doklady a finanční hotovost přesahující částku milion korun. Falešní policisté následně z místa odjeli vozidlem Renault neznámo kam. V případě dopadení těchto osob jim hrozí za trestný čin loupeže a neoprávněného opatření platebního prostředku trest odnětí svobody až na dvanáct let," dodává Jana Rösslerová.

Policisté se proto obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoliv informace k této události přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoliv služebně Policie České republiky.

Spustit audio