Eva Pavlová se stává módní ikonou. Její šmrnc přitahuje i módní blogerky

26. březen 2024

Pokud jste zralá žena a hledáte zajímavý a přitažlivý módní vzor, sledujte manželku pana prezidenta Evu Pavlovou. Podle módní blogerky Světly Deer se paní Eva skutečně stává módní ikonou.

„Má velmi vytříbený vkus a určitě dobré osobní stylistky kolem sebe. Pokud má nějaká zralá žena u nás styl, tak je to manželka pana prezidenta,“ míní Světla Deer a vysvětluje rozdíl mezi módním a osobním stylingem.

Osobní stylistka poradí jedné konkrétní ženě, co nosit, jak se líčit, jaké barvy jí sluší. Pomůže s vytříděním šatníku a dokoupením nových kousků. Zákaznice dostane od ní službu na míru.

Módní stylistka pracuje například pro módní časopisy a sleduje celkové módní trendy, vybírá oblečení pro modelky. „Co je ale důležité, osobní stylistka umí dodat odvahu ženě, poradí, co nechat ve skříni a co poslat dál,“ říká módní blogerka. Teď je ideální doba na vytřídění šatníku. Tak směle do toho!

Zbavte se levných  úpletů z uměliny

Co vytřídit? Podle Světly Deer určitě levné úpletové materiály mnoha barev a mnoha vzorů. „Tahle  móda ženám příliš nelichotí. Ty svetříky bývají velmi přiléhavé, mají mnoho barev a jsou z umělých materiálů, které potom elektrizují. A hodně vzorů také příliš nelichotí postavě. Jako základ doporučuji bílou barvu. Někomu sluší teplejší, jinému studený odstín bílé. Ale to už je vyšší dívčí. Málokterá žena je totiž typově jednoznačná. Poradit dokáže zkušená osobní stylistka.“

Módní blogerka Světla Deer

Pokud je někdo minimalista, tak se spokojí s bílou a černou v šatníku. Velmi slušivá je také barva džínová. Světla Deer přišla v riflovém outfitu. Podle ní už jsou pryč doby, kdy bylo módním prohřeškem mít na sobě džíny i bundu ve stejném odstínu.

„Klidně v denimu od hlavy až k patě. Je to pohodlné a mladistvé. A denimová barva sluší většině z nás. Při výběru kalhot můžeme velmi dobře pracovat i s typem postavy. Podle toho vybírat užší, širší, nižší nebo vyšší pas. Navíc se vrací móda širokých nohavic,“ připomíná Světla Deer a pokračuje:

„Upnuté džíny pro mě byly děs. Před pár lety jsem byla zoufalá, jsem totiž typická hruška, to znamená, že mám více přes boky. Teď je skvělé, že jsou nohavice širší, můžeme si dovolit i zvonáče, šmrnc ze sedmdesátek se vrací. A džíny mohou být volnější od samého vršku. Jen si vyhraďte na nákup kalhot dostatek času. Těch druhů jsou desítky. Ale když sednou, tak máte vyhráno,“ usmívá se módní bloggerka.

Které přírodní materiály vybírat a proč? Poslechněte si v záznamu pořadu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.