Dva mrtví v Uhříněvsi byli taxikáři. Policie jejich kolegy vyzývá k opatrnosti

12. duben 2014

Dva muži zavraždění v Praze v noci ze čtvrtka na pátek byli taxikáři. Policie proto varuje ostatní taxikáře. Pachatel nebo pachatelé zastavili obě oběti v centru Prahy a požádali o odvoz na okraj města. Těla zavražděného mladíka a staršího muže našli v pátek v Uhříněvsi.

Podle policie je někdo zavraždil právě kvůli tomu, že byli taxikáři. Kriminalisté také vědí, že si pachatel nebo pachatelé zastavili taxi v centru Prahy a požádali o odvoz na okraj města.

Podle mluvčí pražské policie Hany Jeřábkové se proto mají mít všichni pražští taxikáři na pozoru.

„Detektivové informují veřejnost a hlavně řidiče taxislužby, aby je upozornili na rizika spojená s výkonem jejich povolání,“ upozornila policejní mluvčí.

Pachatel nebo pachatelé si nejspíš vozy taxislužeb najal či najali na cestu za Prahu, kde byli oba muži zastřelení. „Oba se živili jako řidiči taxislužby a byli zavražděni v souvislosti s výkonem tohoto povolání v nočních hodinách ze čtvrtka na pátek,“ dodala Jeřábková.

Zatím poslední známý případ zabitého taxikáře je z ledna letošního roku. To městský strážník našel tělo taxikáře z Kladna přímo v zaparkovaném autě na pražských Vinohradech. Vraha zatím policie nedopadla.

autoři: Veronika Neprašová , Petra Hosenseidlová , mch
Spustit audio