Doufám, že to bude padat dál, zhodnotil baráž s Karlovými Vary Hanzl

4. duben 2016

Hokejisté Karlových Varů by měli zabrat, jinak se hrozivě přiblíží pádu z extraligy. Po první čtvrtině baráže o nejvyšší soutěž jsou totiž na třetím místě, které by jim k udržení nestačilo. Po porážce na ledě pražské Slavie si odvezli prohru i z Litvínova. Chemikům podlehli 3:5.

Litvínovskou výhru režíroval první útok ve složení Duda, Hanzl, Lukeš. Ten se podílel na všech pěti brankách svého mužstva, z toho tři padly v přesilovkách.

„Složili nás tak, abychom tým táhli kvůli zranění, takže myslím, že nám to takto klape. Doufám, že to bude padat dál, v Jihlavě jsme moc nezabodovali, tak dnes jsme si to aspoň trošku odčinili,“ pochvaloval si v neděli střelec vítězného gólu Robin Hanzl.

Jeho útok mohl přidat i další branky. Kombinační akce ale někdy až přehnaně vyšperkovával zbytečnými nahrávkami.

„To nás hodně sráží. Kdybychom víc stříleli, gólů padá víc a nedáváme jeden zápas jeden gól, pak další to tam napadá. Kdybychom tak hráli pořád, padá nám to tam víc,“ řekl Robin Hanzl.

Litvínov nakonec naplno bodoval, přestože v utkání dvakrát prohrával. Po třech kolech se tak usadil v čele barážové tabulky. Trenér Vervy Radim Rulík ale ví, že vyhráno ještě chemici zdaleka nemají.

Čtěte také

„Čekali jsme to. Zápas v Jihlavě mě mrzí, bodovali jsme, ale určitě jsme měli na víc. Jsme rádi, že jsme zvládli dvě domácí utkání, ale baráž jsou jen tři zápasy a pamatuju historii, kde třeba Chomutov, když sestupoval, první tři zápasy vyhrál, měl osm bodů, a soutěž neudržel. Takže pro nás obrovský respekt soupeřům, musíme se s obrovskou pokorou výborně připravit a v každém zápase hrát o život, abychom měli šanci bodovat,“ dodal.

Čtěte také

Karlovy Vary budou čelit rozjetému Litvínovu i v dalším zápase. Hrát se bude v úterý na jejich domácím ledě v KV areně.

autor: dak
Spustit audio