Došla šťáva, řekl kouč Mach po třetí porážce s Jihlavou

20. březen 2016

Hokejistům Ústí nad Labem se vzdálil postup do extraligové baráže. Slovan ve včerejším čtvrtém utkání semifinále play-off první ligy prohrál na svém ledě s Duklou Jihlava 0:3 a v sérii je pro něj stav nepříznivý 1:3 na zápasy.

Zápas se zlomil ve druhé třetině, ve které dala Dukla dva góly. Když pak ve třetí části přidala třetí, bylo o vítězi jasno. "Bylo vidět, že nám ubývají síly. I když jsme šance měli, dostali jsme gól a už se z toho nezvedli. Kluci ale dřeli naplno. Už nemáme šťávu," řekl ústecký trenér Miroslav Mach. I bez zásob fyzického fondu ale Slovan Jihlavě vzdoroval. "Potřebovali jsme, abychom se dostali do vedení, to se ale nestalo. Dukla hrála dobře. A nám došla šťáva," zopakoval kouč Severočechů.

Ústečtí hokejisté přešli v play-off přes Kadaň, pak překvapivě přes Kladno. S Jihlavou ale stojí na pokraji vyřazení, prohrávají 1:3 na zápasy a s ohledem na úbytek sil je jejich situace velmi složitá. "Čtrnáctý zápas v měsíci, je to náročný. Ale dokud nebude mít Jihlava čtyři vítězství, není to hotový. Zkusíme tam vyhrát a vrátit to sem," přeje si trenér ústeckých hokejistů.

Včerejší zápas sledovalo skoro pět tisícovek diváků, zaplnit ještě jednou domácí stadion je velké lákadlo. "Chtěli bysme se rozloučit doma. Nebo u nich v sedmém zápase. Ale to je asi utopie. Šťáva došla. Na kluky jsme hrdí. Nikdo nečekal, že budeme mezi čtyřmi nejlepšími. Zaslouží absolutorium," řekl Mach.

Postupový mečbol jihlavských hokejistů bude Ústí odvracet už zítra, kdy se na Vysočině hraje pátý zápas.

autor: dak
Spustit audio