Doškův hat-trick posunul Liberec na 5. místo

1. březen 2004

Libor Došek byl hlavní postavou dohrávaného utkání devatenáctého kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Libercem a Zlínem. Vytáhlý útočník Slovanu vstřelil čistý hat-trick, a zařídil výhru domácích v poměru 3:0. V tabulce se Severočeši posunuli na páté místo, Tescoma zůstala osmá. Ve středu by měla naše nejvyšší soutěž pokračovat další dohrávkou mezi Ostravou a Synotem.

Zlín přitom nezačal pod Ještědem vůbec špatně a měl dokonce i první větší šance. Jenže Bielik v šesté minutě nedokázal včas usměrnit míč za Hauzrova záda a Švachova dorážka o tři minuty později skončila dokonce na tyči. Až poté domácí pochopili, že pasivní hrou by se k první jarní výhře nedopracovali a především díky rychlým kombinacím přes střed hřiště začali dostávat hosty do úzkých. Na konci řady akcí byl především agilní Baffour, který dokonce vstřelil i branku, jenže ta nebyla kvůli ofsajdu uznána. Pak ale přišly velké chvíle jeho kolegy z útoku Libora Doška. Vytáhlý fotbalista, který přišel do Liberce v zimě z Brna, dokázal mezi 21. a 45. minutou zaznamenat hattrick a ještě před poločasem tak určil vítěze zápasu. Lahůdková byla především jeho první trefa, kterou si připsal po střele z osmnácti metrů. Druhý gól přidal ve 32. minutě z penalty, která byla nařízena za naivní faul Kroči na Baffoura, a třetí po dorážce těsně před přestávkou.

Po vývoji prvního poločasu už tak zbyla jediná otázka, jak vysoká bude liberecká výhra. Domácí totiž takřka nepouštěli hosty z jejich poloviny, ale další góly už nepřicházely. A to i přesto, že na posledních dvaadvacet minut roli domácím značně zjednodušil zlínský fotbalista Bielik, který si při své premiéře v novém dresu vyšlápl hrubým šlapákem na svého krajana Hodúra a uviděl okamžitě červenou kartu. Domácí se snažili tříbrankový náskok zvýšit až do posledních vteřin, jenže žádná z jejich mnoha slibných akcí už gól nepřinesla. Také proto, že zlínští se už soustředili hlavně na to, aby neinkasovali ještě větší debakl a to se jim nakonec podařilo. Liberečtí fotbalisté dnes dokázali přerušit svou 223 minut trvající střeleckou abstinenci a získali tak první jarní výhru. Hosté znovu potvrdili, že na hřištích soupeřů nejsou nebezpeční a po zimní pauze dokonce ještě nebodovali vůbec.

Slovan Liberec - Tescoma Zlín 3:0 (3:0)

Branky: 21., 32. z pen. a 45. Došek.
Rozhodčí: Zejda - Krátký, Gallo.
ŽK: Hodúr - Hubáček. ČK: 68. Bielik (Zlín).
Diváci: 3880.

autor: vbi
Spustit audio