Dopravní Zpravodajové na návštěvě v Českém rozhlase

20. únor 2009

Jako každý rok jsme pozvali naše nejpilnější Zpravodaje, abychom jim osobně poděkovali za jejich pomoc při tvorbě dopravního zpravodajství. Konkrétně přijeli pánové Martin Staněk, Ivan Zajíc a za Stanislava Houšku dorazila manželka.Všichni se podívali, jak se dělá Zelená vlna a odnesli si pěkné ceny.

Setkání se konalo v prostorách Českého rozhlasu, kde Zpravodaje přijeli generální ředitel Václav Kasík a vedoucí redaktor Zelené vlny Jan Říha. Osobně Zpravodajům poděkovali za jejich ochotu pomáhat řidičům na jejich cestách a zároveň jim předali hodnotné dárky. Po příjemném posezení se všichni tři Zpravodajové šli se podívat, odkud a jak se vysílá Zelená vlna. Byli příjemně překvapeni, když jim sloužící redaktor Bohuslav Beneš ukázal, jak vypadá takové hlášení, které v tu chvíli zavolal jeden ze Zpravodajů a jak rychle se může dostat do vysílání.

Bez dobrovolných Zpravodajů by dopravní zpravodajství Českého rozhlasu nebylo zdaleka tak přesné a včasné. Jak sám řekl Zpravodaj Ivan Zajíc: "nedělám to pro odměnu, ale proto, abych lidem pomohl..." a věřím, že mluvil za mnohé z vás.

Co všechno se dozvěděli o Zelené vlně, co je zaujalo a jak se jim u nás líbilo, si poslechněte v krátké reportáži Evy Kézrové.

autor: peš
Spustit audio