Dokázal to! Radek Jaroš pokořil K2 a my jsme byli u toho

26. červenec 2014

Ještě do 25. července stanulo na vrcholcích všech 14 osmitisícovek pouhých 14 lidí. Radek Jaroš se stal 15. horolezcem, kterému se něco takového podařilo. Do pomyslné sbírky horských velikánů mu chyběla už jen K2. Popáté ji však zdolal a i vy jste mohli být s Radiožurnálem u toho.

Před třemi týdny se expedice horolezců v čele s Radkem Jarošem vydala do Himálaje ke druhé nejvyšší hoře světa. Přidala se k nim také moderátorka Lucie Výborná, která se denně hlásila se svými postřehy do vysílání Radiožurnálu.

Každý den jste slyšeli, jak se horolezcům daří. Navíc jste se dozvěděli, jak to funguje v základním táboře a nahlédli do horolezeckého zákulisí.

Čtěte také

V sobotu 26. července Radek Jaroš úspěšně završil projekt Koruna Himálaje. Podařilo se mu vystoupit na všechny osmitisícové hory světa bez sebemenší podpory výškových nosičů nebo umělého kyslíku.

„Do Himálaje jsem nezačal jezdit kvůli Koruně Himálaje. Byl jsem horolezec. Začínal jsem lezením na Vysočině. Následovaly pískovcové skály, Vysoké Tatry, Alpy,“ vyjmenovává Radek Jaroš a připomíná: „Horolezectví není póza, je to životní styl.“

autor: šše
Spustit audio