Do Viktorie Plzeň se vrací na roční hostování záložník Václav Pilař

20. červen 2014

Reprezentační záložník Václav Pilař se vrací do plzeňské Viktorie. Německý Wolfsburg potvrdil na svých internetových stránkách, že ho uvolňuje na roční hostování.

Pilař působil v Plzni od začátku sezony 2011/2012, když přišel na hostování z Hradce Králové. Za Viktorii odehrál 31 zápasů, ve kterých vstřelil 3 góly.

Podílel se i na úspěšné cestě západočeského klubu v evropských pohárech. Plzeň postoupila z prvního předkola Ligy mistrů až do základní skupiny. Postupně vyřadila Pjunik Jerevan, Rosenborg Trondheim a FC Kodaň.

Rychlonohý ofenzivní záložník se proti každému soupeři dokázal střelecky prosadit. V základní skupině nejprestižnější evropské soutěže si pak zahrál proti Borisovu, AC Milan a především FC Barcelona.

Díky výborným výkonům se Václav Pilař probojoval do reprezentace a obdržel nabídku z bundesligového Wolfsburgu. Angažmá pro něho však začalo poraněním kolena a za německý klub ani jednou nenastoupil.

V další sezoně odešel na hostování do Freiburgu, kde strávil jednu sezonu, ale ani tam ho neopustily zdravotní problémy a odehrál pouze šest utkání. Teď se vrací na hostování do Viktorie Plzeň, aby se pokusil restartovat kariéru.

„Po jarních problémech s kotníkem jsem již na sto procent připraven, těším se na přípravu i plzeňskou kabinu. Pro rehabilitaci jsem udělal maximum, cítím se skvěle. Chci ukázat, že jsem fotbal hrát nezapomněl,“ řekl pro klubové internetové stránky Václav Pilař.

Spustit audio