Do Prachatic přišel nový zubař. Posílí tým zavedené kliniky, město mu nabídlo byt

8. duben 2024 08:31

Příchod zubaře je snad pro každé jihočeské okresní město velká událost. Jednoho nového dentistu teď přivítali v Prachaticích. Nastoupil do zavedené zubní kliniky Happy Dent, kde už několik zubařů působí.

Na prachatické klinice vzniká už čtvrtá ordinace. „Rozrůstá se naše kapacita a možnosti. V dalším časovém horizontu by se dělala ordinace číslo pět, později v budoucnu možná ještě další,“ říká zubař Jan Tišler.

Poprvé do zdejší ordinace přišel pan Radek. „Zubaře jsem měl, nicméně velmi daleko s komplikovaným spojením, navíc objednací lhůty byly velmi dlouhé, takže jsem zvolil změnu,“ vypráví.

Jan Tišler má v Prachaticích kliniku od roku 2019, sám z města pochází. Postupně se mu daří budovat další ordinace a shánět do nich lékaře. „Když člověk pochází z Prachatic, má tam rodinu, zázemí, tak má tendenci se do toho místa vracet. Mně se Prachatice vždycky líbily, je to srdcová záležitost,“ komentuje.

Čtěte také

Na klinice ordinuje on, jeho manželka a teď se podařilo sehnat dalšího zubaře. „Kolega Bilas se mnou chodil na Univerzitu Karlovu, tam jsme se poznali. Pozval jsem ho k nám na kliniku, zalíbilo se mu tu, myslím, že je spokojený, navíc se mu líbí i Prachatice a Šumava,“ popisuje.

To, že do pohraniční oblasti přijde nový zubař, rozhodně není samozřejmost. Například do Vimperka se ani přes krajskou dotaci a účast města nedaří dentistu sehnat. „Je to také o tom těm mladým kolegům něco nabídnout. Zázemí, know-how, za kterým přijdou, a samozřejmě i technické vybavení,“ myslí si Jan Tišler.

V Prachaticích město nabídlo novému lékaři městský byt. „Je to i pro nás jako město výhodné. Můžeme poskytnout zázemí a ordinace poskytuje veškeré vybavení, to za městem vůbec nejde,“ říká místostarosta Jan Kotrba. V jednání je další zubař, který by mohl na kliniku nastoupit.

Spustit audio

Související