David Krejčí míří už na svou třetí olympiádu. Pořád mě to žene dopředu, hlásí a věří v úspěch

30. leden 2022

Hokejista David Krejčí se chystá na své třetí olympijské hry v kariéře. Útočník Olomouce navíc není jediným nominovaným hráčem na zimní hry z hanáckého klubu. Spolu s ním odletí do Pekingu i slovenský brankář Branislav Konrád.

Jejich nominace těší i olomouckého trenéra Jana Tomajka. „Samozřejmě je to určitá pocta i pro klub, že tam jsou. Určitě jim budeme fandit, Davidovi víc, protože je to náš národní tým. Ať se jim tam daří,“ nechává se slyšet Tomajko.

David Krejčí se na svátek sportu těší. O své účasti v době covidu zatím nepochyboval. „Neměl jsem ani jeden den, že bych přemýšlel o tom, že bych nejel. S tím jsem sem do České republiky na začátku sezony i šel, že Olomouc a olympiáda jsou moje sny. I když jsem už na olympiádě byl, tak mě to pořád žene dopředu, motivace byla velká a pořád je. Doufám, že uspějeme,“ doufá legenda Bostonu Bruins

„Určitě jim budeme fandit, Davidovi víc, protože je to náš národní tým.“
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Fandit mu bude na dálku i jeho rodina. „Manželku a děti mám momentálně v Americe. Na dva zápasy ze skupiny se můžou dívat, jeden je pro ně ve tři ráno, to už ne. Manželka je nadšená a pyšná, děti tomu ještě tolik nerozumí,“ konstatuje.

Je o olympiádě řeč i v olomoucké kabině? „Já o tom moc nemluvím, Braňo o tom mluví docela dost,“ směje se. „Samozřejmě někdy něco padne, ale já se o tom tolik nebavím. Snažím se soustředit na zápasy v Olomouci, a co bude dál, budu řešit pak,“ uvádí Krejčí.

Adam Musil z Liberce překonal brankáře Olomouce Branislava Konrád

Do odletu na olympiádu má před sebou David Krejčí ještě dva extraligové zápasy. V neděli doma se Spartou a v úterý na ledě Plzně.

Česká hokejová reprezentace hraje první zápas v Pekingu ve středu 9. února proti Dánsku. Další utkání hrají v pátek 11. února se Švýcarskem a v sobotu 12. února proti Rusku.

autor: min
Spustit audio