Datlový chlebíček
Datle bývaly spojené s vánočními svátky, ale dnes se dají koupit celoročně.
Ingredience
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce oleje
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- strouhaná citronová kůra
- špetka soli
- hrst vypeckovaných datlí
- čokoládová poleva
Postup:
- Ušleháme vejce s oběma cukry do pěny, přidáme olej, citronovou kůru, špetičku soli a nakonec postupně přisypáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Nakonec vmícháme nakrájené datle a vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě 30-35 minut. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.
- Zcela vychladlý chlebíček ještě přelijeme čokoládovou polevou – tu připravíme podle návodu na obalu.
Související
-
Datle jsou vynikajícím zdrojem vitaminů a minerálů. Dodávají energii a posilují zdraví
Datlím se říká chléb pouště nebo chléb beduínů. Pokud se cítíte unaveni a přitom ještě potřebujete pracovat, zkuste si někdy místo šálku kávy sníst několik datlí.
-
Datle – cukroví, po kterém neztloustnete
Plody datlovníku jsou složeny převážně ze sacharidů. Přírodní cukry tvoří 50- 70 procent obsahu všech látek a datle se tak stávají nejlepší náhražkou sladkostí, pro...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.