Darujte svůj čas osamělým seniorům, vyzývají Vnoučata na přání

4. duben 2018

Klientům v domovech pro seniory, kterým chybí společnost druhých lidí, můžete vykouzlit úsměv na tváři. Stačí jim darovat trochu vašeho volného času. Dobrovolníků, kteří by za nimi zašli, je v Česku málo. Proto se Český rozhlas rozhodl je najít, a to v pokračování kampaně Ježíškových vnoučat – tentokrát pod názvem Vnoučata na přání.

Popovídat si s někým chce například paní Marie z domova pro seniory ve Velkých Hamrech na Jablonecku. Je jí úctyhodných 99 let a žije osaměle, má jen vzdálené příbuzné. Sedmasedmdesátiletý pan Miroslav, který pobývá taky ve Velkých Hamrech, jako paní Marie, by uvítal alespoň jednorázovou návštěvu, nemá už totiž žádné příbuzné.

Vnoučata na přání v Libereckém kraji, stručný náhled k 4. dubnu 2018 (repro foto)

Někoho, s kým by si mohli popovídat, hledá mnoho seniorů v domovech po celém Česku. Český rozhlas chce splnit jejich přání právě prostřednictvím projektu Vnoučata na přání. Zapojit se může každý, stačí darovat trošku ze svého času, můžete tak vykouzlit úsměv na tváři těm, kteří si to určitě zaslouží.

„Ptali jsme se domovů, jak by ten projekt měl pokračovat. A když jsme s nimi vedli debaty, tak vyšlo najevo, že mají velkou potřebu dostat do domovů dobrovolníky a že chtějí lidi, kteří by dělali společnost babičkám a dědečkům,“ popisuje vedoucí projektu Martin Ondráček.

Přihlásit se do projektu může každý, a to na webu jeziskovavnoucata.cz.

autoři: Jaroslava Mannová , mkk | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka