Chce to klid a dál pracovat, uklidňuje Růžička. Kritiku po porážkách čeká

21. prosinec 2014

Čeští hokejisté skončili na ruském Channel One Cupu poslední a v této sezoně Euro Hockey Tour ještě nevyhráli. Trenér Vladimír Růžička vidí řadu chyb, ale oceňuje i práci a bojovnost mladého výběru. Vše směřuje k jedinému cíli: úspěchu na MS.

Jak hodnotíte poslední zápas s Ruskem i celý turnaj?

Měli jsme velice dobrý vstup do utkání, hráli jsme slušně. Bohužel, když nám dali Rusové první gól, dostali se do euforie a dali druhý. Zápas se pro nás nevyvíjel moc dobře, ale jsem rád, že po gólu na 0:3 mužstvo ukázalo obrovskou bojovnost a do zápasu se vrátilo.

Na některých hráčích je v některých zápasech vidět, že tam chybí klid, ale ten nezískají hned. A v Evropě nemohou odehrát těžší zápasy než tyhle tři.

Co vám tedy ukázala další konfrontace s předními evropskými týmy?

Ukázala nám, že se kluci neztratí, pracují a bojují. Na druhou stranu děláme plno chyb, víme to a snažíme se na tom pracovat. Bohužel to není o dvou zápasech, bude se muset trochu čekat, než kluci jako jsou Filippi a Simon, kteří hrají velice slušně, vyzrají.

Čtěte také

Nečekáte kritiku veřejnosti? Jste nejhorší tým EHT.

Kritiku čekám, protože jsme všechno prohráli. Na druhou stranu si musíme říct, že musíme dělat s mladšími hráči. Ve Finsku byl věkový průměr 24 let, dnes 25 let. Mužstvo je mladé, máme tu hodně hráčů z extraligy. Přešaltovat a skočit mezi Švédy, Finy a Rusy není jednoduché, to můžou potvrdit hráči sami.

Nekoukám na to, jestli jsme v historii nejhorší. Zajímá mě jedna věc, abychom uspěli na mistrovství světa, hráči se musí ještě obehrát. Zápas se Švédskem vypadal velice dobře, najednou jsme dostali dva góly, hned třetí, a mužstvo bylo jak opařené. I zkušení hráči by byli opaření, natož hráči, kteří moc zkušení nejsou. Chce to zachovat klid a pracovat dál.

autoři: pka , vman
Spustit audio