Čeští para hokejisté stále čekají na gól. Tým má před sebou boj o páté místo

24. červen 2021 07:20

Česká para hokejová reprezentace zaznamenala na mistrovství světa v Ostravě další porážku. Ve čtvrtfinále prohrála 0:7 s Ruskem. Národní tým tak bude hrát o páté místo. Češi zatím na šampionátu nedali gól a navíc se jim zranila útočná opora Michal Geier.

Zkušený útočník Michal Geier nehrál kvůli zdravotním problémům už v předchozích zápasech se Spojenými Státy a Kanadou. Proti ruskému paralympijskému týmu sice nastoupil, ale kvůli bolesti led předčasně opustil.

„Mám bolesti v dominantní ruce, což je pro střelu hodně důležité. Tak jsem si přestal hrát na hrdinu, abych dohrával nějaký zápas,“ vysvětluje zklamaný Michal Geier, kterého celá situace velmi mrzí. Na klidu mu navíc nepřidává ani fakt, že Česko zatím na turnaji nedalo ani jeden gól.

Klíčový duel s Norskem

Prolomit střeleckou smůlu budou chtít Češi v zápase o páté místo, ve kterém vyzvou Norsko.

Duel s Nory bude pro českou reprezentaci klíčový. Mistrovství světa v Ostravě je totiž kvalifikačním turnajem na zimní paralympijské hry 2022. Do čínského Pekingu se dostane pět nejlepších týmů na šampionátu. Takže v utkání o páté místo už půjde o hodně.

Pokud by se národnímu mužstvu nezadařilo ani proti norskému celku, tak by skončilo na turnaji šesté a o paralympijské hry by muselo zabojovat v kvalifikačním turnaji na podzim.

Spustit audio

Související