České fotbalisty čeká zápas o postup do osmifinále. Na problémy soupeře nespoléhají

21. červen 2016

Situace na fotbalovém mistrovství Evropy může být s postupem do osmifinále ještě hodně zamotaná. Český tým má ale jasný úkol - vyhrát. Prohra s Tureckem by totiž znamenala konec na turnaji, remíza jenom minimální naději na pokračování i po základní skupině.

„Je to specifické v tom, že jsme ten tým měli i v kvalifikaci, takže si myslím, že se oba týmy znají velmi dobře. Už před turnajem se dalo počítat s tím, že by to mohl být rozhodující zápas o postup. A to se naplnilo,“ říká k rozhodujícímu zápasu Michal Kadlec.

Jenže zatímco před turnajem se Turkům dařilo, ve Francii zatím neuhráli ani bod, jejich výkony nejsou ideální a slyší z domova velkou kritiku, navíc jsou v týmu zřejmě vnitřní problémy.

Možná se tak potvrzují slova Tomáše Sivoka, který hraje v Turecku, a ještě před odjezdem do Francie hodnotil psychickou vyrovnanost soupeře. Jako příklad srovnání s českou reprezentací uváděl vstup do minulého mistrovství Evropy, kdy Češi vysoko prohráli s Ruskem.

„Dostali jsme hrozný čoud, ale ten tým zůstal zdravý. Nebyly tam řeči typu 'on hraje, já nehraji, on dělá tohle a nedělá to'. To je naše velká výhoda. Kdyby byli Turci v takové situaci, tak by to nezvládli,“ myslí si Sivok.

Čtěte také

Jak se Turci vyrovnají se současnou situací, se ovšem ukáže až večer na stadionu v Lens. Gólman Petr Čech se ale nechce problémy soupeře zabývat, a koncentruje se jen na jedinou věc.

„Důležité bude hlavně to, jak budeme hrát my, abychom zvládli náš zápas. Jak bude hrát Turecko je důležité z toho pohledu, že když se jim bude dařit, tak ten zápas pro nás bude těžký. Výkon soupeře ovlivnit nemůžeme, pouze to, jak budeme hrát my,“ dodává Petr Čech.

Utkání mezi Českem a Tureckem začne v 21 hodin. Kompletní přímý přenos můžete poslouchat na streamu Českého rozhlas Sport.

autoři: mva , jkn
Spustit audio