Černým koněm hokejové extraligy je Mladá Boleslav. „Hraje komplexní hokej,“ hodnotí Martin Procházka

12. říjen 2021

Na prvním místě hokejové extraligy je Mladá Boleslav, která dokáže využít všechny hráče, překvapením je Hradec Králové, který také hraje týmově. Udrží svou formu i Pardubice? A k jakým změnám by měl přistoupit Zlín, který se pohybuje na konci tabulky? Dosavadní průběh hokejové sezony hodnotí expert a bývalý hokejový reprezentant Martin Procházka.

Jak hodnotíš Mladou Boleslav, která má po 13 zápasech 17 bodů? Naposledy si poradila hladce s Kladnem.

Čtěte také

Už loňská sezona byla pro Mladou Boleslav vynikající, a letošní mě až tak nepřekvapuje, protože dobře doplnili, Štastný a další hráči zůstali. Mají to dobře postavený, hrají celoplošný hokej, využívají všechny hráče, mají dva skvělé gólmany, kteří se mohou střídat. Není pro mě překvapením, že Boleslav je na prvním místě.

Když se podíváme na druhou příčku, tak Mountfield Hradec Králové o víkendu obral o body Litvínov. Hraje Hradec týmově?

Přesně tak. Nemají top hráče, v produktivitě nejsou v popřední, ale jsou schopní otočit a vyhrát utkání. Trochu mě překvapuje, že jsou takhle vysoko, na druhou stranu je vidět, že pokud se dá dohromady tým, nikdo se na nikoho nevyvyšuje, tak jsou schopní hrát vysoko nahoře.

Na druhé straně je to pořád stejná písnička – poslední Zlín a předposlední Kladno. Co bys doporučil změnit? Třeba rezignace trenéra ve Zlíně zatím změnu nepřinesla?

S mikrofonem za hokejem 16:30-20:00. Poslouchejte zápasy 14. kola nejvyšší domácí hokejové soutěže s reportéry Radiožurnálu Sport, kteří v živých vstupech komentují vývoj utkání.

 

Nemyslím si, že to bylo v trenérovi, má určité zkušenosti a on sám věděl, že se s týmem nedá nic moc dělat, proto odstoupil a chtěl dát impulz někomu, kdo by třeba přinesl nový vítr do týmu. Měl jsem možnost sledovat rozhovor se sportovním manažerem Kotáskem, kde zmiňoval, že potřebují posílit tým, že vědí, že to není o trenérovi. Neklape jim to v útoku, nedávají branky, nedávají v přesilovkách góly. Není to jednoduché, top hráči jsou rozebraní, není moc kde brát, ale pokud Zlín s tím chce něco dělat, tak musí přinést minimálně jednoho, dva hráče dopředu.

Čtěte také

Otevřme téma nových pravidel – lze si všimnout, že brankáři jsou opatrnější při rozehrávce, když mají za brankou jen vymezený prostor. Chápe Martin Procházka nová pravidla?

Ono je to vždy těžké, když přijdou nová pravidla. Je potřeba si na to zvyknout, jak hráči, tak rozhodčí, aby v tom nebyl zmatek. I gólmani jsou na to opatrní, přeci jenom je tam moment, kdy brankář se může rozhodnout, že za tím pukem jde. Občas se tam stávají komické momenty, kdy se brankář rozhodne, že vyjede, nakonec se rychle vrátí do branky. Myslím, že je otázka, kdy si na to všichni zvyknou. Když to bude jenom ku prospěchu hokeje, tak proč ne – ať jsou nová pravidla.

 

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související