Cenu Gutha-Jarkovského za sportovní výkon loňského roku získal Lukáš Krpálek

7. červen 2022

Judista Lukáš Krpálek získal potřetí Cenu Stanislava Gutha-Jarkovského. Tu dostává sportovec za nejhodnotnější výkon roku. Krpálek získal cenu se zpožděním za minulý rok, kdy si svou trpělivostí, silou a obratností vybojoval v Tokiu druhou zlatou medaili na olympijských hrách.  Kde bere úspěšný český hrdina motivaci do další práce? Vrcholem jeho letošního snažení bude říjnové mistrovství světa v Taškentu. Poslechněte si celý rozhovor se sympatickým zápasníkem.

„Popravdě bych už ani nedokázal spočítat, kolikátá je to trofej. Těch cen už je opravdu spousta,“ říká s úsměvem Lukáš Krpálek držící v ruce krásnou sochu na mohutném podstavci s bohyní Niké, která v řecké mytologii symbolizuje bohyni vítězství.

Lukáše Krpálka už asi další z řady ocenění už ani nedojímá. Ne že by nad tím snad jen mávnul svojí silnou rukou, ale už si zvyknul na společenský oděv i na proslovy před tleskajícím a přihlížejícím obecenstvem. S přípravou po volnějším období začne Lukáš Krpálek už jako trojnásobný držitel ceny Gutha Jarkovského.

autoři: David Nyč , rej
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.