Bývalému senátorovi Novákovi může hrozit prodloužení trestu

24. duben 2014

Exstarosta Chomutova Alexandr Novák, který si odpykává čtyřletý trest za korupci, mohl podle Mladé fronty Dnes pravděpodobně organizovat své obchody i ve vězení. Policie v jedné ze skříněk na teplickém fotbalovém stadionu našla počítač. Novák chodil na stadion pravidelně uklízet. Bývalému politikovi ODS hrozí kázeňský trest nebo prodloužení vězení.

Vězeňská služba zkontrolovala fotbalový stadion v Teplicích. Při výkonu trestu tam pracoval chomutovský podnikatel Alexandr Novák, který je ve vězení za korupci. Podle MF Dnes se při kontrole našel počítač, ke kterému mohl mít Novák nelegálně přístup.

Jak kontrola na stadionu vypadala, popsal člen představenstva FK Teplice Libor Sehnal:

„26. března, brzo ráno kolem šesté hodiny nám vězeňská služba oznámila, že má příkaz k provedení domovní prohlídky na stadionu v Teplicích, konkrétně těch částí, kde se vězni zdržovali.“

„Na základě toho se dostavilo asi deset lidí v civilu, kteří provedli kompletní prohlídku dílen údržby a v jejím rámci nalezli nějaké předměty, které blíže nespecifikovali. Zajistili je a zkoumají, komu patří,“ řekl Sehnal.

Fotbalový stadion Na Stínadlech

Novák byl odsouzen za přijetí 42 milionového úplatku. Pokud se ukáže, že počítač používal, může to zhatit jeho plány na podmíněné propuštění, které by u Nováka připadalo v úvahu už za rok.

V případě, že by soud vyhodnotil čin jako maření výkonu trestu, hrozí mu navíc prodloužení vězení až o dva roky.

Novákův advokát Jan Růžek popřel, že by počítač patřil jeho klientovi.

autoři: Jan Beneš , mch
Spustit audio